Vista panoràmica de la ciutat de Barcelona
Vista panoràmica de la ciutat de Barcelona

Les taxadores apunten que els preus dels pisos a Barcelona ja estan baixant

Segons Tinsa, hi ha hagut un descens de l'1% de mitjana en comparació amb el mateix període de l'any passat

RedaccióActualitzat

El mercat immobiliari sembla que comença a trepitjar fre. Almenys, en algunes ciutats com Barcelona, on el boom postcrisi va arribar abans i ara també ho fa l'estancament. És una caiguda molt lleu, però la majoria d'actors del sector apunten que és el signe dels temps que venen.

Segons les dades de la taxadora Tinsa, durant el tercer trimestre de l'any (juliol-setembre) els preus dels pisos a Barcelona (de primera i segona mà) han baixat un 1% en comparació amb el mateix període de l'any passat. Si bé és cert que és un trimestre de menor activitat, els creixements fulgurants dels darrers anys no entenien d'estacionalitat.

Però no tot és Barcelona. Altres ciutats que van tenir el cicle alcista més tard que la capital catalana ara segueixen creixent, però no tant com darrerament. El preu mitjà de l'habitatge (primera i segona mà) ha augmentat un 3,8% a tot Espanya. Madrid segueix creixent encara un 3%, igual que Sant Sebastià, o algunes capitals andaluses, com Sevilla, Cadis, Málaga i Granada, que tenen augments de més del 5%. 

La tendència negativa, però, també es repeteix en altres ciutats com Pontevedra, la Corunya o Oviedo. Un dels canvis ineludibles del canvi dels temps és que cap dada de creixement supera el doble dígit. 

 

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut