Valorat en 114 mil dòlars, aquest anell de diamant és l'article més car de la subhasta.
Amb la crisi, les subhastes es multipliquen i els preus baixen
Barcelona

Les subhastes es multipliquen per tres en l'última dècada a causa de la crisi

Amb l'arribada de la crisi, molta gent es veu amb la necessitat de trobar recursos a partir d'activitats alternatives com són les subhastes, que s'han multiplicat per tres en l'última dècada. Els objectes subhastats poden ser de tota mena, donat que amb les dificultats econòmiques hi arriben més productes, amb preus més assequibles que es converteixen alhora en una oportunitat per petits inversors.

Actualitzat
Des fa un parell d'anys, i sobretot com a conseqüència de la crisi, els preus de sortida dels productes que són subhastats han baixat. Però no només això. També ha canviat una mica el perfil de les persones que s'hi impliquen i cada vegada són més els particulars que assisteixen a actes d'aquest tipus per vendre objectes personals. Ben al contrari, també hi ha qui hi va, no perquè necessita diners, sinó perquè veu en les subhastes dels últims temps una oportunitat per adquirir béns molt més barats.

La subhasta és un partit que es comença a jugar molts dies abans. La setmana prèvia, durant l'exposició, són molts els que rastregen per buscar alguna ganga i formalitzar una oferta, per escrit o per internet. S'hi pot trobar de tot; des d'un futbolí de l'època de Kubala fins a una gorra de Mosso d'Esquadra; des de jocs de cafè de 10 euros, a un moble italià de 3.500. La gran majoria d'objectes provenen de particulars, que els deixen en dipòsit. La casa de subhastes actua com a intermediari.

Els responsables de les vendes veuen en la seva activitat una mena d'ajuda per, per exemple, "socialitzar l'art", tal com diu el director d'una de les subhastes d'art i antigüitats que se celebren a la ciutat de Barcelona: "una cosa que era molt elitista, per a un tipus de gent d'un alt nivell econòmic", "ara, gent de tipus mig hi pot accedir tranquil·lament, amb gent jove que s'hi està incorporant".

Entre els assistents, podem trobar molts particulars que es regalen un caprici i diversos perfils professionals: des d'antiquaris fins a compradors de plata per fondre-la.

Poden passar tres coses: que els objectes no es venguin, que es venguin al preu de sortida si hi ha una sola oferta o que es venguin al millor postor. I segurament, el que acabarà passant, serà que el 80% dels productes hauran trobat comprador al final de la subhasta.


Anar al contingut