Les sales d'estudi nocturnes, tancades per vaga el cap de setmana previ a la selectivitat

Els dies previs a les PAU, els treballadors que vigilen aquestes sales estan en vaga per reclamar que se'ls reconegui la nocturnitat i plusos per treballar en dies festius

RedaccióActualitzat

Aquest cap de setmana, centenars d'estudiants de Barcelona no poden disposar d'una desena de les sales d'estudi nocturnes permanents que hi ha a la ciutat. Els treballadors que vigilen aquests espais estan en vaga les nits de dissabte i diumenge per denunciar la precarietat laboral que pateixen.

La Maria, l'Alba i la Ivet són algunes de les estudiants que s'han vist afectades per aquesta vaga. Les han informat que no podran entrar en una d'aquestes sales, la que està situada a la biblioteca Jaume Fuster, al barri de Gràcia. 

"Tenim la selectivitat la setmana que ve i hem vingut aquí a estudiar, però resulta que està tancada. No sé què faré aquest cap de setmana."

Els dies previs a les proves d'accés a la universitat, les tres amigues hauran de buscar alguna alternativa per poder estudiar.

"Hi ha molt temari i és complicat. Si tens sort de tenir lloc, pots estudiar a casa, però jo no hi tinc espai per estudiar tranquil·lament."

Les deu sales d'estudi nocturnes permanents que hi ha a Barcelona han tancat per la vaga
Les deu sales d'estudi nocturnes permanents que hi ha a Barcelona han tancat per la vaga (CCMA)

Els treballadors denuncien "precarietat laboral"

Lluc Cervera, membre de la secció sindical CGT Pere Tarrés, culpabilitza de la situació la Fundació Pere Tarrés, per no acceptar les reivindicacions del sector, i l'Ajuntament de Barcelona.

"Estem en un cap de setmana d'activitat punta, però tenim clar que tot el que està passant, que molts estudiants de Barcelona abans de selectivitat no puguin accedir a sales d'estudi, és culpa de l'empresa, que es nega a tenir en unes condicions dignes els seus treballadors, i coresponsabilitat de l'Ajuntament."

Els treballadors reclamen que se'ls reconegui la nocturnitat i plusos per treballar en dies festius. Un import que, segons el sindicat CGT, no supera els 2.000 euros entre els 30 treballadors que fan aquesta tasca a Barcelona.

La Fundació Pere Tarrés, per la seva banda, assegura en un comunicat que respecta el dret a vaga però fa "alguns matisos" respecte a la versió dels treballadors, i apunta que "en cap cas és obligatori treballar el cap de setmana previ a les PAU" i que "no s'ha obert cap expedient d'acomiadament".

"El servei del cap de setmana previ a les PAU s'ofereix tant a les persones que ho tenen pactat per contracte com a les que no, oferint la possibilitat optativa de treballar aquest cap de setmana amb l'horari convingut amb cada persona i remunerant les hores treballades."

El seguiment de la vaga ha estat total, i per això de les deu sales d'estudi nocturnes permanents que hi ha a la ciutat totes han tancat per la reivindicació.

ARXIVAT A:
Selectivitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut