Gent passejant per la Rambla de Barcelona el 18 de juny
Gent passejant per la Rambla de Barcelona el 18 de juny (Europa Press/Jordi Boixareu )

Les restriccions vigents a Catalunya: consulta-les aquí

Es prorroguen fins dijous que ve les mesures vigents. La setmana passada es van flexibilitzar les que afecten els drets fonamentals, aforaments i manifestacions

Virgínia Arqué Nueno Actualitzat
TEMA:
Covid-19

Les mesures contra la Covid vigents es prorroguen una setmana més, fins dijous 23 de setembre.

Des de divendres passat no hi ha restriccions que afecten drets fonamentals. Per exemple, es va treure el topall que limitava les trobades socials o familiars (que ja no estaran reduïdes a un màxim de 10 persones, tot i que es recomana) i l'aforament del 70% als centres de culte, que afectava la llibertat religiosa, i que ara no n'hi ha. 


Aquestes són les mesures vigents:

- La mascareta segueix sent obligatòria per als majors de 6 anys en espais tancats i en els molt concorreguts on no es pugui mantenir la distància de seguretat d'1,5 metres.

- Els comerços, bars, restaurants, sales de jocs i equipaments culturals i esportius han de tancar a les 00.30 com a màxim, també els serveis d'entrega o recollida a domicili. Les activitats culturals d'arts escèniques i musicals i les populars i tradicionals de caràcter musical disposaran de 30 minuts addicionals per al desallotjament.

- En bars, restaurants i hotels, es manté el màxim de 10 persones per taula a les terrasses i espais a l'aire lliure i 6 persones a l'interior, llevat que pertanyin a la bombolla de convivència. L'aforament a l'interior segueix limitat al 50% i el de l'exterior no té limitacions més enllà de la distància d'1,5 metres entre taules.

- Està prohibit fumar a les àrees destinades al públicen esdeveniments o activitats de més de 1.000 persones a l'aire lliure.

- També està prohibit el consum d'alimenys i begudes, també les alcohòliques, a la via pública, per evitar els botellots.

L'oci nocturn continua tancat, pel que fa als espais interiors. Només pot obrir espais exteriors, fins a les 00.30, amb mitja hora addicional per desallotjar els locals, respectant la distància de seguretat i sense superar l'aforament per llicència. No es permet el ball a la pista, tampoc amb mascareta. Han d'establir un control d'accés i guardar el registre durant un mes.

- El comerç, tant minorista com els centres comercials, mantenen el límit del 70% d'aforament. Es permet l'ús de les zones recreatives, infantils i àrees de descans als centres comercials.

- També és d'un 70% l'aforament màxim en activitats culturals com cinemes o teatres, biblioteques, salons de jocs i assemblees d'entitats culturals, esportives o associatives.

- L'assistència màxima a concerts, teatres, auditoris, circs i espectacles similars és de 1.000 persones en espais interiors i 3.000 a l'aire lliure o espais interiors amb ventilació reforçada, i estan obligats a fer control d'accessos i assignació prèvia de seients.

- Els parcs d'atraccions infantils, de jocs i fires poden obrir, amb un 50% d'aforament, i oferir servei de restauració.

- La presència de públic en les activitats esportives a l'aire lliure està permesa, però limitada al 70% d'aforament i un nombre màxim de 4.000 persone a l'aire llire o de 3.000 en espais tancats. A les competicions en espais tancats que tinguin un aforament de més de 10.000 persones, es permet un màxim d'un 30% de la capacitat. Als estadis de futbol podrà entrar fins al 40% de públic, sempre que les instal·lacions tinguin un aforament autoritzat superior a 10.000 persones.

- També es permet un 70% d'aforament en els equipaments esportius tant a l'aire lliure cpm a l'interior. Als espais tancats, accés sense cita prèvia però amb control d'accés i registre. Tampoc hi ha limitació de persones però és obligatori l'ús de la mascareta.

- Les activitats de cultura popular i festes majors estan permeses, però sense aglomeracions, en espais perimetrats o tancats i amb seients assignats. Tenen les mateixes limitacions d'aforamentque les activitats culturals d'arts escèniques i musicals.

Totes les activitats culturals han de ser amb públic assegut (també concerts i festes populars).

- Les manifestacions ja no hauran de ser estàtiques, sempre que es compleixi una distància d'1,5 metres entre els grups bombolla, es faci servir mascareta i es fomenti l'ús de gel hidroalcohòlic.

 

ARXIVAT A:
Covid-19 Coronavirus Vacunes

NOTÍCIES RELACIONADES

Anar al contingut