Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Les residències geriàtriques reclamen concreció per a la nova etapa de la represa

Salut diu que, de moment, continuen les normes de la fase 3

Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Les residències de gent gran es queixen que no han rebut instruccions concretes del govern per afrontar aquesta nova etapa de la represa. Salut ha dit a TV3 que, de moment, continuaran vigents les normes de la fase 3, que limiten les visites i les sortides a una hora al dia.

Des de les residències mostren, d'entrada, desconcert. Són un dels col·lectius més vulnerables i que més han patit la pandèmia, amb una gestió molt criticada.

Aquest dijous esperaven pautes més concretes de com els ha d'afectar la nova etapa de represa. De Salut no els ha arribat cap indicació. I a preguntes de TV3, la conselleria explica que les residències encara no poden acollir-se a aquesta nova realitat i que segueixen vigents les normes de la fase 3. Una informació que, en canvi, no ha estat comunicada pel govern al sector.

Cinta Pascual és la presidenta de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials, ACRA.

"No sabíem que el dia 22 el pla de desescalada desapareixia amb l'acabament de l'estat d'alarma. Òbviament hem estat demanant i preguntant què passava i aquesta és la concreció que nosaltres avui reclamem i tornem a reclamar exactament el què, el quan i el com."

Seguir en fase 3 implica limitar les visites familiars i que les sortides fora del centre no superin una hora.

Però pels responsables de les residències és urgent flexibilitzar aquestes normes i permetre que la interacció familiar sigui més gran pel bé dels residents.

Salut ha anunciat que està previst regular un pla específic, menys rígid, però no ha concretat per a quan.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarmaDesescalada
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut