Les residències denuncien que hi ha centres amb un 40% de treballadors sense vacunar
Més de 20% de treballadors de les residències no ha rebut cap vacuna (Europa Press/Carlos Castro)

Les residències denuncien que hi ha centres amb un 40% de treballadors sense vacunar

Un brot de Covid en una residència d'Esponellà ha provocat la mort d'una persona amb moltes patologies prèvies, i 21 contagiats, entre els quals cinc treballadors que no estaven vacunats

RedaccióActualitzat

Gràcies a la vacunació massiva, els casos de Covid a les residències són ara molt estranys, a diferència del que va passar al començament de la pandèmia.

El 93,7% dels residents estan vacunats amb les dues dosis, però això no passa entre les persones que treballen en aquests centres: més d'un 20% de treballadors no estan vacunats. Segons les dades del Departament de Salut, el personal de residències totalment vacunat representa el 78,6%.

El sector de les residències de gent gran es queixa que, en alguns casos, el percentatge de personal no vacunat arriba a un 30 o un 40%, una xifra que consideren molt preocupant, i demanen al Departament de Salut que prengui mesures.

Són conscients que no es pot obligar ningú a vacunar-se, però creuen que "el protocol de salut hauria de marcar que no passés", segons ha dit a Catalunya Ràdio Cinta Pascual, presidenta de la patronal més important del sector, l'ACRA. "Apel·lem a la responsabilitat, però quan la vacunació baixa del 85% és un problema", afegeix.

 

Des de la Unió de Petites i Mitjanes Residències ho tenen clar: "Si algú no està vacunat, recomanem que no se'l contracti", ha dit el president d'Upimir, Vicent Botella, que defensa que els nous treballadors estiguin vacunats abans de firmar el contracte.

Una mort i 21 contagis a Esponellà

A Esponellà, al Pla de l'Estany, ha mort una dona en un brot de coronavirus al geriàtric Pla de Martís i, entre els infectats, hi ha cinc treballadors que no estaven vacunats d'una plantilla de 37, segons ha avançat el Diari de Girona.

 

En aquesta residència d'Esponellà ha mort una àvia per coronavirus i hi ha 21 infectats

A més de la persona morta, que tenia moltes patologies prèvies, també hi ha contagiats 16 dels 50 avis residents, la majoria asimptomàtics.

L'Equip d'Atenció Bàsica de Salut de Banyoles està fent el control dels residents afectats, mentre el Departament de Salut fa el seguiment del brot.
ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Covid-19Residències gent gran
Anar al contingut