Pirineu

Les reserves de neu del Pirineu se situen al nivell més baix dels últims cinc anys

Les últimes precipitacions no han alleugerit el dèficit de reserves de neu al Pirineu, que estan en el nivell més baix dels últims cinc anys. L'excepció es troba a la Vall d'Aran, on les reserves se situen molt per sobre de la mitjana.

Televisió de CatalunyaActualitzat
Les últimes nevades no han aconseguit millorar les reserves de neu al Pirineu, que continuen sent les més baixes dels últims 5 anys. Se'n salva la Vall d'Aran, on les reserves superen, de llarg, la mitjana.

Els científics que exploren la situació la qualifiquen de molt excepcional. Segons l'Institut Geològic de Catalunya, que mesura diàriament els gruixos, a la zona de la Bonaigua, hi ha caigut un 20% menys de neu que la mitjana dels últims anys. Molta menys neu també tenen a Boí i a la zona de Malniu, a la Cerdanya, mentre que, a la zona del Cadí Nord i a Núria, els gruixos acumulats són inapreciables.

Segons la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, les reserves de neu són les més baixes dels últims cinc anys. Per això, s'espera que la neu s'estengui ben aviat per la resta del Pirineu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut