Barcelona

Les reserves d'aigua de les conques internes de Catalunya superen el 50%

Els nou embassaments de les conques internes de Catalunya superen ja, de mitjana, el 50% de la seva capacitat màxima, només sis punts percentuals per sota de les reserves que hi havia ara fa un any, segons les últimes dades facilitades per l'Agència Catalana de l'Aigua. Pel que fa als tres embassaments més grans, el pantà de Susqueda està gairebé al 37% de capacitat, el de Sau frega el 70% i el de la Baells el 76%. En el cas dels pantans de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, s'acosten ja, de mitjana, al 70% de capacitat, gairebé igual que fa dotze mesos.

Actualitzat

Des del passat 8 de maig, no ha parat de ploure a Catalunya, ja sigui amb major o menor intensitat als diferents punts del territori. Més de tres setmanes de precipitacions que han posat les reserves dels pantans a les conques internes per sobre del 50% i han fet que les povisions d'aigua s'hagin triplicat en dos mesos. A Sau, encara es pot veure el campanar, però segurament quedarà amagat per l'aigua en els pròxims dies. Ara frega el 70% de la seva capacitat. El pantà de Susqueda, per la seva part, està gairebé al 37% i el de la Baells al 76%. També, en el cas dels pantans de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, s'acosten ja, de mitjana, al 70% de capacitat, gairebé igual que fa dotze mesos.

Reducció de les mesures d'excepcionalitat

Fonts del govern han assegurat a TV3 que l'augment de les reserves d'aigua als embassaments farà que aquest dimarts s'aprovi el pas de la fase d'excepcionalitat 2 a la 1. S'acabarà, doncs, la prohibició de regar jardins, horts o carrers, omplir piscines, netejar cotxes amb mànega o fer funcionar fonts que ragen sense tancament automàtic.

Però l'excepcionalitat 1 mantindrà algunes restriccions en el reg de parcs i jardins, la prohibició d'ús d'aigua potable per a fonts ornamentals i algunes limitacions en els usos agrícoles i industrials. Això farà també que la Generalitat comuniqui al govern espanyol que ja no és necessària la construcció de la canonada que havia de portar aigua de l'Ebre a Barcelona. Però sí que s'encarregarà a l'Agència Catalana de l'Aigua que comenci a estudiar la interconnexió entre les xarxes de Tarragona i Barcelona a través de la futura dessalinitzadora de Cunit.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut