Barcelona

Les reserves d'aigua a Catalunya estan a la meitat que l'any passat

Tot i les pluges d'aquestes últimes hores al litoral català, els pantans continuen presentant un aspecte poc afalagador. En conjunt, les reserves d'aigua estan a un 23,36% de mitjana, la meitat que l'any passat. Mentre no millorin aquestes reserves, l'Agència Catalana de l'Aigua manté la situació d'excepcionalitat 2 a les conques del Ter, el Llobregat i la Muga.

Actualitzat
Els embassaments de les conques internes de Catalunya estan de mitjana, a dia d'avui, al 23,3% de la capacitat, això és just la meitat que ara fa un any. Aquest nivell fa que es mantingui la situació d'excepcionalitat 2 a les conques del Ter, el Llobregat i la Muga que va decretar l'Agència Catalana de l'Aigua a principis de mes. Per tant, doncs, els municipis que s'abasten d'aquestes conques no podran fer servir l'aigua per a usos que no siguin estrictament domèstics, com ara regar jardins o horts, netejar carrers o omplir piscines.

Les precipitacions en forma de neu de principis de mes només van afectar la part oriental de Catalunya i van ser de poca intensitat, de manera que han suposat un augment poc significatiu de les reserves d'aigua a les conques internes. L'Ajuntament de Figueres ha anunciat que si la situació es manté, a l'agost restringirà l'aigua a les cases durant 8 hores al dia.
Anar al contingut