Les relíquies de santa Bernadeta al Palau Episcopal de Barcelona
Barcelona

Les relíquies de Santa Bernadeta de Lourdes fan una gira i passen per Barcelona

És un fet inaudit en el món catòlic, ja que, normalment, les relíquies no es traslladen

Actualitzat

Les relíquies de santa Bernadeta de Lourdes passen per Catalunya en el que és una gira inèdita, un fet inaudit en el món catòlic, ja que, normalment, les relíquies no es traslladen, s'han d'anar a veure o pelegrinar.

Però aquest dimarts, els devots de Barcelona han rebut les relíquies i les han portat en processó fins a la catedral. La gira de les relíquies ha captat l'atenció de turistes i creients.

Tres mesos de gira

Mai abans el Vaticà havia permès que aquestes relíquies fessin una gira per diferents diòcesis. Les restes de santa Bernadeta fan un recorregut de 3 mesos per Espanya, Alemanya, Itàlia i França.

El tour va començar a la frontera francesa i ha anat recorrent les capitals d'Espanya en un cercle irregular que va començar per l'oest, passa pel litoral mediterrani i acaba endinsant-se en algunes zones de l'interior. A Catalunya ja han passat per Tarragona, Terrassa, aquest dimarts van arribar a Barcelona i dijous les traslladaran a Sant Feliu de Llobregat. 
 

El reliquiari que conté les restes venerades de la santa


48 hores a Barcelona

Una furgoneta entrava aquest dimarts al pati del Palau Episcopal de Barcelona i desenes de voluntaris descarregaven flors i uns passos de fusta. Una marededéu de Lourdes i als seus peus un reliquiari cobert per un vidre guarden les restes de la pastora Bernadeta Sobirós, a qui, segons el Vaticà, se li va aparèixer la Mare de Déu, venerada per tot el món catòlic.

El santuari de Lourdes rep cada any dos milions i mig de pelegrins, i a Catalunya hi ha milers de devots que hi acompanyen malalts dos cops l'any.

Marta Ventura, presidenta de l'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes, expressa aquesta excepcionalitat que també comparteixen els seus devots.

Marta Ventura: "Estem molt contents perquè el Santuari ve a nosaltres, la mare de Déu ve a nosaltres a través de la figura de la Bernadeta." 

Elisabeth Sarrias:"Aquest any no hi he pogut anar i per sort han vingut les relíquies a Barcelona i m'ha fet molta il·lusió."

Joan Oms: "Emociona, et fa tornar a viure el Lourdes, la festa d'allà."

Anna Maria Benetró:"Molta joia, molta alegria."

David Casanova: "Santa Bernadeta m'ha ajudat molt, en moltes i moltes ocasions."

Els membres de l'Hospitalitat de Lourdes van traslladar les relíquies en processó des del Palau Episcopal fins a la catedral, on els canonges l'esperaven per donar-li la benedicció de benvinguda a Barcelona.
 

Les relíquies de santa Bernadeta, en processó fins a la catedral de Barcelona

La processó ha arribat fins a la capella del claustre dedicada a la Mare de Déu de Lourdes, on es va fer una missa. Les relíquies també es duran la Casa General de les Darderes i el Cotolengo del Pare Alegre de Barcelona.
 

Les aparicions de la mare de Déu

Bernadeta Subirós va ser una pastora gascona que va manifestar que havia tingut una sèrie d'aparicions marianes al febrer de 1858 quan havia anat a recollir llenya prop de la cova anomenada Massavielha, al costat del riu Gave, i, després de la seva mort, l'Església catòlica va donar credibilitat als miracles i les visions, encara que la va proclamar santa no per les seves visions sinó per com va viure a partir d'elles.

El 12 de juny de 1925 va ser beatificada i vuit anys més tard, el 8 de desembre de 1933, va ser canonitzada per Pius XI com a santa Bernadeta de Lourdes.
 

L'exhumació de Bernadeta

Les relíquies que es conserven de Bernadeta Sobirós són la cinquena i la sisena costella del costat dretfragments del diafragma i del fetge, dues ròtules i dos fragments musculars.

La primera de les tres exhumacions del cos de Bernadeta Sobirós van ser 30 anys després de la seva mort i, segons els testimonis, en obrir el sarcòfag el cos estava pràcticament intacte.

ARXIVAT A:
Religió
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut