Lleida

Les religions de Catalunya debaten sobre la dona, la societat i l'espiritualitat a Lleida

Lleida acull el quart Parlament Català de les Religions, que dedica la seva reflexió a l'espiritualitat, la dona i la societat. Sobre la taula s'han obert diversos debats, com la igualtat de drets entre els homes i les dones en les qüestions d'espiritualitat. Les conclusions d'aquest quart Parlament Català de les Religions es recolliran en el "Manifest de Lleida", que es presentarà al desembre al Parlament Mundial que es farà a Melbourne.

Actualitzat
Amb el lema "Espiritualitat, dona i societat", Lleida celebra el quart Parlament Català de les Religions, una trobada de reflexió en què participen els representants de les confessions religioses que es professen als Països Catalans.

El fil conductor de les taules rodones i les ponències és el paper que ha tingut la dona en les diferents creences i com des del si de les religions poden ajudar a aconseguir una societat més igualitària i justa. En l'acte inaugural, Josep-Lluís Carod-Rovira, vicepresident del govern, ha insistit que els rols dels homes i les dones en els grups religiosos obeeixen més a raons culturals, socials i polítiques que no pas religioses.

Amb aquest diàleg interreligiós es vol recuperar el valor espiritual de la dona en una societat dominada per l'home al llarg dels segles. La trobada es tancarà amb la lectura del "Manifest de Lleida" i es passarà el testimoni a Perpinyà, ciutat organitzadora del cinquè Parlament, l'any 2011.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut