Galícia ha endarrerit una setmana l'inici de curs de secundària
Preparatius a una escola de Santiago de Compostel·la (EFE)

Les queixes dels directors d'instituts a Galícia retarden l'inici de curs una setmana

L'ampliació a un metre i mig de la distància de seguretat a última hora ha fet que els centres hagin reclamat més temps per ajustar-se a la nova normativa

Galícia ha endarrerit una setmana l'inici de curs per als alumnes de secundària. Aquest dijous van obrir les escoles i dimecres que ve ho havien de fer els instituts, però les direccions dels centres s'han plantat. Asseguren que no han tingut temps d'organitzar els espais després que fa uns dies s'ampliés d'un metre a un metre i mig la distància de seguretat entre els alumnes.

Després que diversos instituts gallecs reclamessin en les últimes hores el retard de la tornada a les aules i després de reunir-se amb la Xunta Autonòmica de Directors de Secundària, el conseller d'Educació, Román Rodríguez, ha anunciat que el curs a secundària, batxillerat i FP començarà el dia 23 per "problemes organitzatius", amb l'objectiu de "convertir els espais educatius en espais segurs" davant la Covid-19 i per poder complir el metre i mig de distància de seguretat.

 

Román Rodríguez ha afirmat que es tracta d'"una decisió meditada, compartida i exemple de cogovernança", que permetrà que l'inici de curs es desenvolupi "amb més previsió i una organització millor". En tot cas, demana "comprensió" a les famílies, conscient que pot "generar alguna problemàtica concreta" pel que fa a la conciliació.

 

La nova mesura de garantir que hi hagi un metre i mig de distància entre els alumnes de secundària, batxillerat i FP "va trastocar el treball previ". D'aquí aquesta "decisió tècnica "de retardar l'arrencada del curs.

El conseller ha destacat que aquesta setmana de retard permetrà "aprofitar" per "aprofundir" en mesures presentades en els últims dies, com la semipresencialitat i la col·locació de mampares a les aules, conscient que caldrà "treballar a contrarellotge".

ARXIVAT A:
GalíciaEducació Coronavirus
Anar al contingut