El coronavirus pot entrar en el cervell a través del nas, segons un estudi amb autòpsies
Segons els investigadors, el virus arriba al cervell a través del nas (EFE/Emilio Naranjo)

Les proves PCR als instituts se les faran els mateixos alumnes a partir d'ESO

Salut i Educació canvien el protocol per descongestionar el personal dels CAP

RedaccióActualitzat

Canvi en el protocol dels casos de Covid als instituts, on els mateixos alumnes s'encarregaran de fer-se les proves PCR. Educació i Salut ultimen aquest canvi per poder descongestionar l'atenció primària, molt tensionada per la segona onada de Covid. 

A partir d'ESO, els estudiants hauran de recollir-se la mostra per a la PCR nasal, que és menys invasiva, sempre sota la guia i vigilància dels docents, que rebran una formació específica i hauran de controlar que la recollida es faci de forma correcta

Els professionals sanitaris continuaran coordinant la recollida de mostres quan es tracti d'un cribratge massiu a tot el centre, una estratègia que ara es "ralentitza o congela", segons la secretària general d'Educació, Núria Cuenca. 

 

Salut està preparant uns tutorials per vídeo i formarà els professors abans d'aplicar aquest sistema. No s'ha concretat a partir de quan s'aplicarà aquesta nova manera de fer, que evitarà que el personal sanitari s'hagi de desplaçar als instituts per recollir els frotis nasals. 

Els alumnes s'hauran de rentar bé les mans, agafar la mostra amb l'escovilló, col·locar-lo al tub, segellar-lo dins d'una bossa, etiquetar la bossa i posar-la en un contenidor que "aquell dia o l'endemà" recollirà Salut. 

Cuenca ha afirmat que "no hi ha risc biològic" per als docents perquè la mostra la recull el mateix alumne. 

Prova PCR a un estudiant en un col·legi major de Madrid (EFE / Emilio Naranjo)

 

Tornar quan acabi la quarantena sense PCR

La xifra disparada de contagis que hi ha actualment ha fet que hi hagi retards en els resultats de les PCR que esperen els alumnes de grups confinats.

Salut ha informat que els contactes de positius poden tornar a l'institut un cop passats els 10 dies de quarantena encara que no tinguin el resultat de la prova, perquè les evidències "diuen que més enllà del cas índex no es detecten positius en el mateix grup bombolla".

En relació amb la suspensió de les extraescolars, Educació ha anunciat ajuts per valor de 20 milions d'euros per a les entitats i empreses que les organitzen. 
         

 

          

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus
Anar al contingut