Tunis

Les protestes contra el govern tunisià s'estenen per tot el país i deixen un balanç de 21 morts

Els disturbis al centre de Tunísia s'estenen a la capital. En un suburbi de Tunis diversos testimonis indiquen que grups de joves residents s'han enfrontat a la policia amb crits de "no tenim por" i que les forces de l'ordre els han dispersat amb gasos lacrimògens i trets de pistola. El Ministeri d'Afers Exteriors espanyol ha emès un comunicat on desaconsella viatjar al centre del país. La tensió es preveu que s'incrementi aquest dimecres, segons fonts opositores, ja que s'han convocat algunes vagues a ciutats importants del país. El balanç de víctimes mortals pels disturbis socials dels darrers dies s'incrementa a 21, segons el Ministeri d'Interior, però les organitzacions humanitàries i els sindicats donen una xifra més elevada.

Actualitzat
La crisi, la pobresa i la gestió del president, Ben Ali, estan traient milers i milers de joves als carrers i les protestes que van començar al centre de Tunísia  han arribat ja a la capital del país.

El Ministeri de l'Interior tunisià ha reconegut aquest dimarts quatre noves víctimes mortals després dels disturbis d'aquest dilluns a la ciutat de Gassrine, situada a uns 200 quilòmetres al sud-oest de la capital. Les protestes ja han causat més d'una vintena de víctimes, segons el govern, una xifra que els sindicats eleven a 50.

Els incidents es mantenen i s'estenen. La policia ha reprimit aquest dimarts una manifestació d'artistes que protestaven, al centre de Tunis, contra l'onada de violència policial. Els manifestants han arrencat i cremat aquest dimarts els retrats del president, Ben Ali, presents als carrers principals de cada poble, de cada ciutat, ja que consideren un engany la promesa del president de crear 300.000 llocs de treball. Ben Ali, a més, va intentar desprestigiar la protesta qualificant-la d'actuació terrorista a gran escala. L'ofensa ha amplificat encara més la protesta.

D'altra banda, s'ha comptabilitzat un nou suïcidi que fa pujar a cinc la xifra de suïcidis el darrer mes. El primer va ser el 17 de desembre, quan un venedor ambulant es va immolar, en aquesta regió del centre del país, perquè la policia li va confiscar la parada de fruita perquè no disposava del permís corresponent. L'home va morir uns dies després.



NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut