Les protestes al Líban forcen la dimissió del primer ministre i el seu govern
El fins avui primer ministre libanès, després del discurs en què ha anunciat la seva dimissió (Reuters / Mohamed Azakir)
Beirut

Les protestes al Líban forcen la dimissió del primer ministre i el seu govern

Actualitzat

Les dues setmanes de protestes al Líban s'han cobrat la primera víctima política: el primer ministre del país, Saad Hariri, ha anunciat la seva dimissió.

Hariri ha dirigit un missatge als libanesos en què assegura que té previst anar al palau presidencial per entregar la seva renúncia al càrrec. El mandatari ha advertit que no pot "ocultar més" el fet que el Líban ha arribat a un "carreró sense sortida", per la qual cosa ha decidit posar la seva dimissió "en mans del president i de tots els libanesos".

"Ningú és més gran que el país."

Immediatament després que Hariri acabés el seu discurs, centenars de persones s'han concentrat al costat de la seu del govern per celebrar la dimissió:

 

 

Dues setmanes de protestes

La decisió arriba al cap de 13 dies de protestes, que van començar per la controvertida decisió d'introduir un impost a l'ús de Whatsapp.

El primer ministre va acabar retirant la proposta per mirar de calmar els ànims i fins i tot va plantejar un seguit de reformes econòmiques per revertir el desànim de molts libanesos. Ni una mesura ni l'altra, però, han servit per aturar les protestes.

Milers de persones han sortit als carrers de Beirut i les principals ciutats del país exigint la dimissió del govern. Les protestes han provocat una paràlisi al Líban que no es veia des del final de la guerra civil, als anys 90.

 

Segona dimissió de Hariri

Hariri ja va dimitir per sorpresa el novembre del 2017, en un discurs televisat en què denunciava que s'estava preparant un atemptat contra ell. Tres setmanes després va retirar la dimissió i va tornar al país.

ARXIVAT A:
Pròxim Orient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut