L'Estany

Les protectores d'animals denuncien l'existència de més de cent gosseres il·legals de caçadors

Protectores d'animals asseguren que les instal·lacions, que són de caçadors, no compleixen els mínims legals en higiene i confort dels animals. Agricultura no té constància de la xifra i recorda que els ajuntaments són competents en la matèria.

RedaccióActualitzat
El Col·legi d'Advocats, a instàncies de diverses protectores d'animals, ha presentat un informe que revela que a Catalunya un centenar de gosseres no compleixen els mínims legals que regulen aspectes com la higiene i el confort dels animals que hi viuen. El pitjor és que, quan es vulnera la llei, poques vegades es denuncia i que, quan es fa, els expedients s'allarguen i els animals segueixen malvivint.

Protectores d'animals com Altarriba o Animal Rescue denuncien que hi ha més d'un centenar de gosseres il·legals de caçadors distribuïdes per tot el territori català. El nombre és especialment alt en poblacions com Deltebre, l'Aldea i Camarles, on n'hi ha desenes de casos.

Segons la Conselleria d'Agricultura, a Catalunya hi ha 150 gosseres legalitzades. El departament al·lega que desconeix la xifra que denuncien les protectores i assegura que, si en tingués constància, es posaria en contacte amb els ajuntaments respectius perquè "la competència inicial" és de l'administració local, segons ha explicat Ignasi Rodríguez, responsable de Protecció d'Animals de Companyia del departament.

Les protectores es pregunten "per què els caçadors no compleixen la llei" i posen com a exemple la gossera de l'Estany propietat de la mare de l'alcalde de la població i en què part dels animals són del president de l'Associació de Caçadors, Paco Piera, que no han volgut fer declaracions. Les protectores van denunciar fa anys la situació d'aquesta gossera, però, de moment, es continua tramitant l'expedient a l'administració.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut