Barcelona

Les protectores alerten que regalar animals per Nadal no és una decisió qualsevol

Crida de les protectores d'animals davant la campanya de Nadal. Alerten que comprar animals no és una decisió qualsevol, i aconsellen que es pensi bé. Recomanen l'adopció abans que la compra. Sovint es desconeixen les atencions que necessita un animal, sobretot quan es tracta d'espècies exòtiques, i acaben abandonats a les mateixes protectores.

Actualitzat
S'acosten les festes de Nadal i, com cada any, es regalaran milers d'animals. Però regalar un animal no hauria de ser quelcom capritxós, ja que una mascota necessita atencions. No obstant això, sovint es compren animals sense conèixer les necessitats que tenen, sobretot quan es tracta d'espècies exòtiques. És per això que les protectores d'animals recomanen que aquells que volen tenir o regalar un animal domèstic hi reflexionin abans de comprar-lo. I és que sovint els animals acaben abandonats al cap d'un temps a les mateixes protectores.

A l'Associació Protectora d'Animals Exòtics de Catalunya (APAEC) tenen cua de persones que els demanen suport per desfer-se d'animals exòtics com el porc vietnamita, les tortugues o les xinxilles. Els seus propietaris desconeixien, per exemple, que un porc com la Porca Misèria podria arribar a pesar 100 quilos al cap d'uns mesos, o que una tortuga pot viure durant 80 anys i fer vuit quilos de pes. A l'APAEC reben cada any uns 600 animals perquè els seus propietaris ja se n'han cansat.

A vegades, però, l'abandonament es produeix en el medi natural, com en el cas dels lloros argentins, que van acabar formant part de la nostra fauna urbana, o a les escombraries. És per això que des de l'APAEC denuncien que l'administració no hagi establert mecanismes per preveure i tractar aquests casos.

Segons aquesta associació, les botigues d'animals no acostumen a donar prou informació als compradors. Demanen a la gent que s'informi bé abans de comprar i recomanen l'adopció abans que la compra.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut