Les principals aerolínies del Prat aixecaran el vol entre el 15 de juny i l'1 de juliol

Després de 400.000 vols cancel·lats en tres mesos, les companyies aèries confien a recuperar una part de la demanda

Actualitzat

Després de setmanes de veure la insòlita imatge de l'aeroport del Prat buit, les principals aerolínies que hi operen han començat a posar data al seu retorn a l'activitat. Aixecaran el vol entre el 15 de juny i l'1 de juliol, i ho faran a mig gas: amb menys rutes i freqüències.

Primer es reprendran les rutes domèstiques amb turisme d'oci i visita de familiars, i, progressivament, els vols intercontinentals. Algunes companyies, però, han optat per no reprendre cap ruta.

En general però, confien a recuperar part de la demanda, tot i que el turístic ha estat un sector molt colpejat per la crisi del coronavirus. A Espanya, en 3 mesos, s'han cancel·lat més de 400.000 vols.

Vueling ha posat a la venda 180 rutes entre juny i juliol, a Espanya i a Europa. Ha reforçat la neteja a l'interior dels avions: fan una desinfecció intensa de seients, reposabraços, safates i portaequipatges.

 

A més, ha eliminat el servei de menjar i beguda i les revistes, i tant els tripulants com els passatgers han d'utilitzar mascareta.

 

L'aerolínia, a més, aconsella fer el check-in online.

Són algunes de les mesures amb què les companyies --molt colpejades pel coronavirus-- operaran aquest estiu atípic.

Javier Gándara, president de l'Associació de Línies Aèries, assegura que la recuperació serà "molt lenta":

"Les diferents companyies que estan començant a programar vols per a juny i, sobretot per a juliol, en el millor dels casos fan un 40% o un 50% de la programació del mateix mes de l'any passat."

 

Iberia i Ryanair reprenen la programació l'1 de juliol, amb menys freqüències i rutes. I EasyJet aixecarà el vol abans, el 15 de juny.

I pel que fa a la rescatada Norwegian --que liderava al Prat les rutes als Estats Units--, ha confirmat en declaracions a TV3 que de moment no hi ha cap pla imminent de tornar a operar a Barcelona i es plantegen tornar-hi el 2021.
 

 

ARXIVAT A:
AeroportsCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut