Les primeres imatges del Titanic en 14 anys mostren que està molt deteriorat

Les imatges en 4K del transatlàntic enfonsat el 1912 serviran per fer-ne un documental

RedaccióActualitzat

Un equip d'investigadors ha filmat les restes del Titanic per primer cop des de fa 14 anys. Les imatges evidencien que el transatlàntic, enfonsat fa un segle a més de 3.800 metres de profunditat a prop de les costes del Canadà, està molt deteriorat. Les gravacions en 4K serviran per concretar les condicions en què es troba i fer-ne un documental.

Un submergible tripulat va arribar al fons de l'Oceà Atlàtinc a principis de l'agost amb l'objectiu d'aconseguir material per a un documental. Es van fer cinc immersions en 8 dies per aconseguir-ne imatges.

Seguint els protocols legals establerts pels Estats Units, un equip d'experts i científics ha examinat les restes del vaixell i han capturat per primera vegada imatges en 4K extraordinàries utilitzant càmeres especialment adaptades.

 

 

Segons Atlantic Productions, guanyadora d'un premi Bafta i un Emmy, aquest material ajudarà a avaluar-ne les condicions actuals i projectar el seu futur, a més de permetre visualitzar el naufragi mitjançant la tecnologia de realitat augmentada i realitat virtual.

L'equip ha estat dirigit per l'explorador Victor Vescovo i l'expert en el Titanic Parls Stephenson. Les immersions van arribar gairebé als 4.000 metres de profunditat i van descobrir com la corrosió salina, els bacteris que s'alimenten dels metalls i l'acció dels corrents profunds han tingut un gran impacte en les restes del Titanic.

S'ha pogut constatar el grau d'afectació de les habitacions dels oficials i el capità, tal com explica Stephenson:

"L'àrea on el deteriorament és més impactant són les habitacions del capità. Per exemple, la banyera d'aquesta cambra ja no hi és i el deteriorament continua avançant"

 

L'equip de rodatge hi va dipositar una corona de flors i va celebrar una breu cerimònia en memòria de les 1.515 persones que van perdre la vida la nit del 14 al 15 d'abril del 1912 durant el viatge inaugural del Titanic, de Southampton a Nova York, quan va topar amb un iceberg i es va enfonsar.

 

El sinistre del Titanic ha esdevingut un dels naufragis més famosos de la història.

ARXIVAT A:
Patrimoni
Anar al contingut