El filòsof, candidat i impulsor de les primàries, Jordi Graupera
El filòsof, candidat i impulsor de les primàries, Jordi Graupera

Últim dia de les primàries independentistes que elegeixen líder a Barcelona

RedaccióActualitzat

Les primàries independentistes impulsades pel filòsof Jordi Graupera i l'ANC han marcat aquest diumenge en vermell el seu calendari. És el dia en què se sabran quin dels 54 candidats que hi ha per Barcelona està més ben posicionat per liderar aquest nou espai.

Fins a les 7 de la tarda es pot votar en aquestes primàries per fer una llista independentista a Barcelona. Els organitzadors han ampliat el termini de votació, diuen, per l'alta participació. D'aquesta manera es volen assegurar que tothom es pugui registrar i votar en primera volta.

Si bé ahir, dissabte, es va poder votar en 15 locals habilitats, avui només es podrà fer a la seu de l'Assemblea Nacional Catalana.

Els votants poden elegir entre 54 candidats, entre els quals hi ha el mateix Graupera o l'exdirigent de l'ANC Adrià Alsina.

 

El cap de llista i l'ordre de la llista

Graupera ha explicat quina transcendència tenen, en unes declaracions al programa "Preguntes freqüents", de TV3:

"La gent triarà qui és el cap de llista, per descomptat, però també la resta de la llista, l'ordre de la llista. Serà la primera vegada a la història del país que tindrem una llista oberta. Portem anys reclamant això. Això connecta amb una mena de fortalesa democràtica, que és l'única manera que ens en sortirem."

 

Amb aquest nou espai, a Barcelona hi podria haver fins a nou candidats a l'alcaldia, quatre dels quals independentistes:


ARXIVAT A:
Procés catalàANC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut