Les presons de Wad-Ras i Trinitat Vella tancaran abans de vuit anys

La Generalitat tancarà les presons de Wad-Ras i Trinitat Vella, dos dels centres més antics de Catalunya, i construirà dos equipaments a la Zona Franca

RedaccióActualitzat

Dues setmanes després de l'anunci del tancament de la Model, la Generalitat ha presentat el nou mapa penitenciari de Catalunya que haurà d'estar enllestit el 2025.

El projecte implicarà el tancament de tres equipaments, incloent-hi la Model. Els tancaments que han anunciat avui el conseller de Justícia, Carles Mundó, són el del centre obert de Trinitat i el de Wad-Ras, que és la presó de dones de Barcelona.

El calendari previst de desaparicions de presons a Catalunya

  • El primer centre a desaparèixer serà la històrica Model de Barcelona, aquest any.
  • El 2021, quan estigui construït el Centre Obert a la Zona Franca per a interns de tercer grau, es clausurarà la presó de la Trinitat. El centre tindrà capacitat per a 800 persones. La Trinitat s'enderrocarà i l'Ajuntament de Barcelona hi construirà habitatge social.
  • El 2025, un cop acabat el Centre de Preventius i de Dones a la Zona Franca, es tancarà la presó de Wad-Ras. El centre també tindrà un espai per als preventius, és a dir, els homes que són a la presó a l'espera de judici. Es preveu que costi 75 milions d'euros.

Un pla a llarg termini que té un cost total d'uns 108 milions d'euros. Tot i que, per ara, de diners, només n'hi ha per a la construcció del Centre Obert a la Zona Franca. El govern n'ha aprovat avui la partida pressupostària, de gairebé 32 milions d'euros.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut