Diferents models de polseres antimosquits
Diferents models de polseres antimosquits

Les polseres repel·lents de mosquits no funcionen, adverteix l'OCU

Segons l'organització de consumidors, el radi d'acció és de poc més de 4 centímetres

Actualitzat

Les polseres repel·lents i els aparells d'ultrasons no serveixen per espantar els mosquits. L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) adverteix de la ineficàcia d'aquests productes i assegura que el fet que les locions repel·lents realment funcionin depèn del principi actiu i de la seva concentració.

En un comunicat, l'organització defensora dels consumidors diu que el repel·lent impregnat a les polseres pot desorientar els mosquits però que la superfície del producte és "escassa", cosa que en limita el radi d'acció "a poc més de quatre centímetres".

La conclusió de l'OCU és que és indiferent quin tipus de repel·lent portin aquestes polseres.

L'informe es basa en diferents estudis que s'han fet, especialment un del 2015 que es va realitzar amb polseres impregnades d'olis essencials "sense constatar cap mena de resultat digne de menció".

 

Pel que fa els aparells d'ultrasons, representa que funcionen imitant el batre de les ales d'un mosquit mascle cosa que, en principi, faria fugir les femelles ja inseminades, que són les que piquen. Però segons l'informe de l'OCU, no funcionen.

Sobre les locions que s'apliquen a la pell, l'organització assegura que no "repel·len" sinó que el que fan és "confondre" els mosquits, que bloquegen els seus receptors de l'olfacte.

De tota manera l'OCU recomana que mai no s'apliquin a les mans sobretot dels nens ja que poden ser tòxics si arriben a la boca o als ulls.

Per últim, l'informe fa referència als insecticides que hi ha en aerosols o en endolls de recàrrega, amb líquid o pastilles, i diu que no fan fora aquests insectes sinó que els maten i que ho fan en menys de cinc minuts.

Per això aconsella no abusar-ne perquè, a la llarga, els seus principis actius podrien resultar tòxics.

ARXIVAT A:
Consum
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut