Demostració de l'ús de la pistola elèctrica en un cas de violència de gènere. Imatge del 16 de maig de 2017. (horitzontal)
Demostració de l'ús de la pistola elèctrica en un cas de violència de gènere; imatge del 16 de maig (horitzontal)

Les polèmiques pistoles Taser arriben finalment al cos dels Mossos al gener

La previsió és que el gener comencin a utilitzar-les a Girona i a l'abril s'hagin estès a tot el territori en compliment dels acords presos al Parlament el juliol del 2016

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra finalment tindran pistoles elèctriques Taser a la demarcació de Girona a partir de finals de gener. Els agents ja fa una setmana que estan fent cursos de formació per fer servir les Taser, que permeten reduir un individu violent un cop immobilitzat sense haver de fer ús de l'arma de foc.

Els Mossos portaran càmeres a la solapa de l'uniforme per gravar en vídeo quan les facin servir, i també desfibril·ladors al vehicle per si els trets elèctrics provoquen problemes cardíacs a les persones a qui s'hagi disparat. La previsió és que el desplegament d'aquesta nova eina a la resta del territori es faci entre el març i l'abril.

Acord del Parlament del juliol del 2016

Aquest desplegament de les pistoles elèctriques Taser en el cos del Mossos es fa segons els acords presos a la comissió d'Interior del Parlament de Catalunya el juliol del 2016. Això es va fer després que el síndic de greuges reclamés que els protocols del seu ús sortissin d'una decisió política al Parlament el més consensuada possible.

 

 

Aquestes pistoles les han reclamat els sindicats de Mossos des de fa anys, i algunes policies locals de Catalunya ja en tenen i n'han fet servir. Argumenten que són molt útils en situacions de risc, com casos de violència de gènere i similars, en què una persona es mostra especialment violenta i perillosa. El 2014 Interior va començar a treballar en la seva incorporació als Mossos.

Els detractors, però, destaquen els riscos cardiovasculars per a les persones amb patologies de cor. Ho denuncia des de fa anys la plataforma Stop Taser, que assegura que al món hi ha hagut centenars de morts provocats pel seu ús i exigeixen que es prohibeixin.

Notícia relacionada: Mor als 88 anys Jack Cover, l'inventor de la polèmica pistola elèctrica Taser

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut