Les pluges torrencials deixen 12 morts en 10 dies al sud-est de França, on l'aigua ha negat carreteres i cotxes (Sébastien Nogier/EFE)
Un cotxe negat per l'aigua a Mandelieu, prop de Canes (Sébastien Nogier/EFE)
Var

Les pluges torrencials deixen 12 morts en 10 dies al sud-est de França

Les inundacions han afectat sobretot els departaments dels Alps Marítims i el Var, on hi ha hagut sis víctimes mortals només aquest diumenge

RedaccióActualitzat

Balanç tràgic del temporal dels últims dies al sud-est de França, on, en una desena de dies, han de lamentar 12 víctimes mortals pels aiguats.

Sis de les morts s'han registrat aquest diumenge. Dos són homes que havien sortit a veure com estaven els seus animals. A Fréjus, al departament del Var, l'aigua ha arrossegat el propietari d'una pensió per a cavalls que intentava salvar les bèsties, malgrat els advertiments que li ha fet la seva companya. Al cap d'uns hores, els bombers han localitzat el cadàver.

A la mateixa zona, però a Saint-Paul-en-Forêt, el temporal s'ha endut un pastor que havia sortit de nit en 4x4 per recollir el seu ramat.

A aquestes víctimes cal sumar-hi els tres membres dels equips de rescat que han perdut la vida en estavellar-se l'helicòpter on anaven al nord de Marsella, segons ha confirmat el Ministeri de l'Interior.

I aquest dilluns encara s'hi ha afegit una altra víctima, una dona que anava en cotxe quan l'aigua se l'ha emportat. El seu germà l'ha localitzat aquest mateix dilluns, segons fonts pròximes a la investigació. 
 

En aquest carrer de Mandelieu, prop de Canes, l'aigua pràcticament arriba als senyals de trànsit (Sébastien Nogier/EFE)


El govern francès ha mobilitzat 1.380 bombers aquest diumenge, juntament amb sis helicòpters, entre els quals hi havia el que s'ha accidentat.

Les altres sis víctimes mortals van ser el cap de setmana del 23 i 24 de novembre.
 

Escoles tancades, mobilitat recuperada

La zona més afectada pel temporal d'aquest diumenge ha estat la Costa Blava, sobretot als departaments dels Alps Marítims i del Var. Als municipis de Canes, Mandelieu i Pegomas, les escoles i instituts no han obert aquest dilluns.

A Mandelieu, els carrers s'han convertit en pistes de fang i els habitants han tingut feina aquest dilluns a retirar-lo amb galledes, pales i rampins.
 

Un home treu aigua i fang d'un carrer de Mandelieu, prop de Canes (Sébastien Nogier/EFE)


El que sí que ha tornat a la normalitat és l'autopista A-8, que comunica la Costa Blava i Itàlia, i que s'ha reobert durant la nit, així com el transport ferroviari.

Méteo-France ha aixecat a primera hora del matí d'aquest dilluns l'alerta vermella per pluja i inundacions als Alps Marítims i el Var, però ha mantingut l'alerta taronja.

Només el cap de setmana passat, les pluges torrencials van deixar a la mateixa zona l'aigua equivalent a la pluja de dos o tres mesos.
 

 

 

ARXIVAT A:
FrançaInundacions
Anar al contingut