Les pluges superen els 150 mm en 6 dies

Les pluges superen els 150 mm en 6 dies

Les pluges superen els 150 mm en 6 dies

Néstor Gómez Actualitzat
Pluja a Gurb. Autor: Francesc Montero.

Pluja a Gurb. Autor: Francesc Montero.

Punt final a l'episodi de pluges de 6 dies amb registres superiors als 150 mm i la particularitat de tenir dos dies de fang i un de neu.

L'episodi de pluges va començar el dijous 25 d'abril, i s'ha mantingut fins dimarts, 30 d'abril, amb precipitacions generals a tot el territori i generoses. El cas més curiós de l'episodi són el tipus de precipitació: en només 6 dies hem tingut dos dies de pluja de fang i un dia de nevades fora del Pirineu.

El mapa de pluges mostra el caràcter general de la pluja i marcades de vermell les dades més importants: amb 184 mm a Ulldeter, a la cota 2.400 metres, 164 mm al Parc Natural dels Ports i 151 a la Llacuna. Més de la meitat de comarques catalanes han tingut com a mínim una estació meteorològica del Servei Meteorològic de Catalunya amb registres superiors als 100 mm i, fins i tot a l'Empordà, que és on menys ha plogut, les xifres oscil·len entre 30 i 50 mm.El balanç de la nevada, amb zones i gruixos, el trobareu a la notícia "Neu a finals d'abril, amb dades històriques".