Les pluges escombraran Catalunya de sud a nord i poden ser localment intenses o molt intenses

Les pluges i el vent continuaran afectant Catalunya amb una distribució i una intensitat irregular. Dissabte hi haurà una treva parcial fins al migdia, però tornarà a ploure amb força entre la tarda i diumenge a la matinada. La mar continuarà força remoguda.

Actualitzat
Les properes hores seguiran marcades per la inestabilitat, degut al centre de baixes pressions que evoluciona entre el sud-est peninsular i el sud de les Balears. Aquesta pertorbació de la superfície arriba acompanyada d'una bossa d'aire fred que evolucionarà des del sud-est peninsular fins a situar-se sobre la vertical de Catalunya i les Balears de cara a diumenge a la tarda i dilluns. Aquests dos factors faran que a Catalunya s'accentuï la barreja d'aire fred, que permet el gran desenvolupament dels núvols, i vent humit del Mediterrani, que serà una font d'alimentació d'aquests núvols.
 

El moment més complicat del cap de setmana serà aquesta matinada i el matí de diumenge, quan la pertorbació es desplaçarà cap a la vall de l'Ebre, amb més aire fred a les capes altes i gran aportació d'humitat des del Mediterrani. Durant aquest període, les pluges escombraran Catalunya de sud a nord i poden ser localment intenses o molt intenses i molt abundants, sobretot al litoral, prelitoral i vessant sud del Pirineu. No deixeu de consultar les novetats en els avisos de situació meteorològica de perill de l'SMC.

Tot i que la pitjor part del temporal la tindrem durant la primera meitat del dia, els ruixats encara cauran la tarda de diumenge, de manera més irregular i dispersa, però encara puntualment amb força. L'arribada de més aire fred farà baixar la cota de neu al voltant dels 2.200 metres.
 
El vent bufarà fort de matinada i dominarà el component sud, però perdrà el protagonisme al llarg del dia a la major part de Catalunya. A la tarda, girarà a mestral i es reforçarà a les terres de l'Ebre. El temporal marítim també continuarà, amb onades que poden superar els 2,5 metres i arribar a un valor màxim estimat de 5 metres.

Les temperatures màximes seran moderadament més baixes a bona part del país. El canvi en les temperatures mínimes serà més notable de cara a dilluns al matí.

Pel que fa al País Valencià i les Balears, la retirada dels núvols de sud a nord farà millorar la situació meteorològica al llarg del dia, però durant la matinada i el matí encara s'esperen precipitacions localment fortes, sobretot a Castelló, Eivissa, Formentera i Mallorca.

I la setmana que ve...

Dilluns
no acabarà de fer net, però sembla que els ruixats quedarien més restringits a punts del litoral i nord-est. A partir de dimarts, la situació s'estabilitza i sembla que tindrem una setmana sense novetats, almenys fins divendres.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut