La pluja ha provocat la crescuda del riu Ripoll al seu pas per Ripollet. (Foto: ACN)
La pluja ha provocat la crescuda del riu Ripoll al seu pas per Ripollet. (Foto: ACN)
Barcelona

Les pluges de les últimes hores fan créixer els cabals dels rius catalans

El cabal del Llobregat a Sant Joan Despí va arribar als 420 m3/s (normalment és de 5 m3/s), més del doble del que té l'Ebre quan passa per Tortosa. L'Onyar, que al seu pas per Girona acostuma a tenir un cabal poc superior a zero, ha arribat als 274 m3/s.

RedaccióActualitzat

L'episodi de pluges de les últimes hores ha fet créixer de manera molt significativa els cabals dels rius catalans. Protecció Civil manté activada l'alerta del Pla Inuncat per aquest increment de cabals, sumat a la previsió del Servei Meteorològic de noves precipitacions a les comarques de Girona de cara a aquest dilluns a la tarda i aquest dimarts. Aquestes pluges, però, s'espera que siguin de menys intensitat que les de les darreres hores.

Les precipitacions, que han causat incidents com la inundació de l'estació de l'AVE a Girona, han incrementat sorprenentment els cabals d'alguns rius, que en les darreres hores van disminuint tot i que encara es mantenen per sobre dels habituals. El del riu Onyar ha començat a decréixer a partir d'aquest dilluns al migdia, però registra un cabal de 240 metres cúbics per segon i es preveu que es mantingui alt durant tot el dia. L'Onyar, que al seu pas per Girona acostuma a tenir un cabal poc superior a zero, ha arribat als 274 m3/s.

L'Agència Catalana de l'Aigua també ha alertat del creixement del cabal del Ter i la Muga. El Ter, que tendeix a minvar al seu pas per Girona, ha augmentat entre la confluència amb l'Onyar i Torroella de Montgrí (240 m3/s), i ha multiplicat per dos el nivell respecte a dissabte. Per la seva banda, el cabal de la Muga ha crescut en el tram final del riu i ha arribat a un màxim de 124 m3/s a Castelló d'Empúries.

Al llarg del diumenge, el cabal del riu Llobregat al seu pas per Sant Joan Despí va arribar a 420 metres cúbics per segon (normalment és de 5 m3/s), més del doble del que té el riu Ebre quan passa per Tortosa. I, a Santa Coloma de Gramenet, el riu Besòs va superar els 187 m3/s. També el riu Tordera, a l'alçada de Fogars de la Selva, ha crescut de forma important: ha passat del cabal habitual d'un m3/s als 141.

Anar al contingut