Les platges de Barcelona, plenes de gent el primer dia d'obertura per passejar-hi

Confusió entre els ciutadans després de la rectificació de l'Ajuntament i preocupació perquè es respectin les distàncies
Les platges de Barcelona, plenes de gent el primer dia d'obertura per passejar-hi

Les platges de Barcelona, plenes de gent el primer dia d'obertura per passejar-hi

Confusió entre els ciutadans després de la rectificació de l'Ajuntament i preocupació perquè es respectin les distàncies
Actualitzat
TEMA:
Coronavirus
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
imatge

Des d'avui, les platges de Barcelona estan obertes de sis del matí a vuit del vespre per passejar en les franges horàries permeses per a cada edat i amb les limitacions de la fase 0,5.

Fins ara, només es permetia fer-hi esport, però a partir d'avui també s'hi pot passejar. Si bé no es pot prendre el sol estenent una tovallola ni fer-hi bany recreatiu.

Tot i així, en la franja que va fins a les 10.00 del matí, el primer matí d'obertura s'ha vist un gran nombre de persones que han incomplert aquesta prohibició. A més, la gran afluència ha fet difícil respectar la distància de seguretat en alguns casos.

Rectificació de l'Ajuntament

L'anunci de l'Ajuntament en el sentit que sí que es podria prendre el sol i la posterior rectificació han generat confusió entre els ciutadans.

Aquest dimarts, l'Ajuntament havia anunciat que durant la reobertura de les platges en horari de 10.00 a 20.00, els ciutadans hi podrien estendre una tovallola i prendre el sol, sempre que visquessin a una distància d'un quilòmetre del litoral.

El consistori es va fer enrere el mateix dia i va prohibir poder estirar-se a la tovallola o asseure's a la sorra.

 

Franges horaries

Per tant, les franges horàries per edat continuen vigents. De sis a deu del matí es podrà fer esport i caminar. De deu del matí a dotze del migdia i de set a vuit del vespre són franges reservades per a més grans de 70 anys, i del migdia al vespre hi podran anar nens acompanyats d'un adult.

A més, durant la franja esportiva hi podrà accedir qualsevol ciutadà del terme municipal, mentre que a la resta de franges ho podrà fer qui visqui en un radi d'un quilòmetre.

A les platges no s'hi podrà accedir ni amb transport públic ni amb vehicle privat. Només es podrà fer a peu o amb bicicleta.

 

Excepcions

Les platges estaran tancades a partir de les vuit del vespre excepte per a la pràctica del surf i per a esportistes nàutics federats amb la corresponent llicència. Aquests hi podran accedir per un punt habilitat a la platja del Bogatell.

De fet, el pla de desconfinament preveu que sigui en la fase 2 quan es pugui obrir el bany a les platges a tothom. Barcelona encara és en fase 0 i tant el govern com l'Ajuntament esperen que des de dilluns vinent pugui passar tot just a la fase 1.

ARXIVAT A:
Coronavirus Desescalada

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut