El centre de vacunació situat al Palau Firal de Girona (ACN/Marina López)
El centre de vacunació situat al Palau Firal de Girona (ACN/Marina López)

Les persones d'entre 45 i 49 anys ja poden demanar hora per vacunar-se de la Covid

Actualitzat

Les persones nascudes entre els anys 1972 i 1976, és a dir, que ara tenen entre 45 i 49 anys, ja poden demanar hora per vacunar-se contra la Covid-19. El Departament de Salut ja els ha incorporat a la llista de col·lectius convocats, dins de la convocatòria "per a la ciutadania", del portal Vacunació Covid-19.

Al llarg de les setmanes vinents, les persones d'aquesta franja d'edat rebran un missatge de text (SMS) que els redirigirà a una aplicació perquè puguin reservar hora, dia i lloc. També poden anar directament a aquest enllaç.

Salut recomana que si els horaris, els dies o els punts de vacunació ja estan complets, es torni a intentar durant els dies següents per comprovar noves disponibilitats.

Consulta els punts de vacunació disponibles a l'enllaç següent.



Pfizer/BioNTech, Moderna o Janssen

A les persones de 40 a 49 anys els posaran les vacunes de Pfizer/BioNTech, Moderna o també la de Janssen. El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han acordat aquest dimarts ampliar l'ús d'aquesta última vacuna, que té l'avantatge que és monodosi, a aquesta franja d'edat.

Fins ara, la vacuna de Janssen es posava a la gent de més de 50 anys i, sobretot, a col·lectius vulnerables, per aprofitar l'avantatge que requereix només una punxada.

Gairebé el 37% de la població catalana ha rebut almenys una dosi i el 19% té la pauta completa.

 

ARXIVAT A:
VacunesSalutCoronavirus Covid-19
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut