Persones vacunant-se al Palau Firal de la Bisbal d'Empordà.
A partir de dilluns es podrà demanar cita prèvia per vacunar-se a la pàgina del Departament de Salut.  (ACN/Anna Pascual)

Les persones d'entre 30 i 34 anys ja poden demanar hora per vacunar-se

Actualitzat

El Departament de Salut ja ha obert aquest dilluns la vacunació a les persones que es troben en la franja d'edat entre els 30 i els 34 anys, és a dir, als nascuts entre els anys 1987 i 1991, com ja va anunciar la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, en roda de premsa.

L'objectiu de Salut és acostar-se com més aviat millor als col·lectius més joves, perquè són els que ara s'estan contagiant més.

Per vacunar-se cal demanar cita prèvia a la pàgina del Departament de Salut.  

Aquest col·lectiu rebrà les vacunes de Pfizer, Janssen o Moderna. El sistema informa l'usuari, en el mateix moment de demanar cita, sobre quin fàrmac se li administrarà.

Pots consultar els punts de vacunació disponibles en aquest enllaç.


Alt ritme de vacunació

Segons les últimes dades actualitzades, gairebé 4 milions de persones ja han rebut una dosi de la vacuna i 3 de cada 10 ja tenen la pauta completa. 

Un 50,6 % dels catalans -un 59,5% sense comptar els menors de 16 anys- ja tenen posada una dosi de la vacuna anticovid, mentre que un de cada tres, un 33,1%, ja estan immunitzats amb la pauta completa (un 39% explicant només els més grans de 16 anys).
 

Així evoluciona la vacunació per comarques:

La setmana passada hi va haver un canvi important en l'estratègia de vacunació. La Comissió de Salut Pública --ens amb representació de totes les autonomies a més del Ministeri de Sanitat-- va decidir que les persones que tinguin la pauta completa no hauran de fer quarantena en cas que siguin contacte estret d'un positiu.

Fins ara, només n'estaven exemptes de fer l'aïllament si pertanyien a entorns amb una bona cobertura vacunal, com les residències o els centres sanitaris.

 

ARXIVAT A:
VacunesCovid-19Coronavirus Salut
Anar al contingut