Imatge de dosis de la vacuna de la covid
Dosis de la vacuna de la covid (Reuters/Clodagh Kilcoyne)

Les persones de 30 a 39 anys ja poden demanar cita per a la tercera dosi

El conseller Argimon confirma que el toc de queda s'acabarà el dia 20 de gener

RedaccióActualitzat

Les persones d'entre 30 i 39 anys ja poden demanar la cita per rebre la tercera dosi de la vacuna contra la covid des d'aquest divendres. Es pot fer, com sempre, a través de la web habilitada per Salut.

Ho ha anunciat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", l'endemà que Sanitat aprovés ampliar la franja d'edat que pot rebre la dosi de reforç contra el coronavirus. A mitjans de desembre ja es va aprovar la dosi de reforç de la vacuna per a les persones de més de 40 anys.


L'altra decisió que s'ha pres és la reducció de sis a cinc mesos de l'interval entre l'administració de la segona i la tercera dosi. En cas de persones que han passat la malaltia i que son menors de 65 anys, cal esperar quatre setmanes per rebre la dosi de reforç. Pels que van rebre Janssen o Astrazeneca, el temps d'espera es manté a 3 mesos.

La resta de franges fins arribar a les persones de 18 anys s'aniran obrint progressivament, segons ha explicat el conseller, que també ha insistit en la necessitat de seguir amb la vacunació per evitar símptomes greus i la mort.

Recorda, en tot cas, que els grups prioritaris per a aquesta dosi de record són les persones de 40 anys o més, així com els vacunats de qualsevol edat amb Astrazeneca i Janssen.

Fins ara, s'han posat a Catalunya més de 14,4 milions de dosis de la vacuna, de les quals 2,4 milions han estat dosis addicionals.
 

Adeu al toc de queda

Argimon també ha confirmat que a partir del dia 20 de gener s'aixecarà el toc de queda, com ja va anunciar la portaveu del govern. Per tant, a partir de dijous que ve, ja no hi haurà cap obligació de quedar-se a casa entre la una i les sis de la matinada.

Pel que fa a l'aixecament d'altres restriccions, com és el tancament de l'oci nocturn, el conseller ha remès la decisió a dilluns, quan es reunirà la comissió delegada en matèria de covid-19 un altre cop i ho valorarà.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Vacunes
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut