Les persones amb autisme i altres necessitats especials poden sortir al carrer

El govern espanyol ha publicat una instrucció que els permet saltar-se el confinament pel coronavirus

RedaccióActualitzat

Malgrat l'estat d'alarma que afecta el lliure dret de circulació, les persones amb trastorns de l'espectre autista (TEA) podran sortir una estona al carrer, com havien demanat les famílies i diverses associacions.

El Ministeri de Sanitat ha publicat al BOE una instrucció on especifica que, a partir d'aquest 20 de març, les persones amb diagnòstic de TEA i conductes disruptives "poden fer els desplaçaments que siguin necessaris, sempre que es respectin les mesures necessàries per evitar el contagi" del coronavirus.

Aquestes persones hauran d'anar sempre acompanyades i mantenir la distància i les mesures de seguretat.

Protecció Civil ha aclarit que, si és imprescindible sortir a passejar, cal "portar a sobre el certificat de discapacitat i/o la prescripció del professional" sanitari o social que recomana les sortides.

Trencar les rutines i un confinament rigorós, sense "sortides terapèutiques", pot fer que la situació d'aquestes persones s'agreugi. Les associacions d'afectats han demanat respecte perquè s'han trobat amb gent que els "increpa i insulta" quan fan algun passeig per gestionar millor l'estada obligada a casa.

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut