Els actors de "The Meyerowitz Stories", de Noah Baumbach, a l'estora vermella de Canes, l'any passat
Els actors de "The Meyerowitz Stories", de Noah Baumbach, a l'estora vermella de Canes, l'any passat

Netflix no podrà competir a Canes si no estrena les pel·lícules als cines

L'any passat, la plataforma de pagament va presentar dues pel·lícules a competició que van crear molta controvèrsia

Actualitzat
Netflix no podrà competir per la Palma d'Or a Canes si no estrena les seves pel·lícules a competició a les sales de cinema de França.

El director del Festival de Canes, Thierry Fremaux, ha confirmat que el certamen ha canviat les normes perquè qualsevol pel·lícula a concurs hagi passat pels cinemes.

"A la gent de Netflix els va encantar l'estora vermella i els agradaria estar-hi amb altres pel·lícules. Però entenen que la intransigència del seu propi model és en aquests moments oposat al nostre."

De tota manera, tant Netflix com altres plataformes en "streaming" podran presentar els seus projectes en el marc del festival, però sempre fora de competició.

Aquesta decisió s'ha pres després que l'any passat la plataforma de pagament Netflix va presentar dues pel·lícules, "Okja", de Bong Joon-ho, i "The Meyerowitz Stories", de Noah Baumbach, que van entrar a competició. Cap de les dues, però, va resultar premiada.

Diversos cineastes i sindicats van criticar durament la mesura i van exigir que el festival canviés les normes de cara a una nova edició.

 

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut