Urgell

Les pedregades localitzades al Pla d'Urgell, l'Urgell i les Garrigues deixen danys molt localitzats en l'agricultura

Les pedregades d'ahir al Pla d'Urgell, l'Urgell i les Garrigues van ser molt localitzades i van causar danys irregulars. Tot i que la calamarsa va caure molt barrejada amb aigua, hi ha alguns pagesos que asseguren que perdran totalment la collita. És el cas d'algunes finques de Vilanova de Bellpuig, on el vent i la pedra van malmetre el 100% de la collita de pera i poma.

Actualitzat
La collita de poma i pera és la que ha quedat més tocada, tot i que la pedra no era més grossa que un cigró i va caure barrejada amb molta aigua. Els pagesos asseguren que en algunes finques les pèrdues seran absolutes, és a dir, del cent per cent.

Les xifres oficials no se sabran fins que els pèrits d'Agroseguro visitin el terreny. De moment ja ho han fet els tècnics del Departament d'Agricultura, que han delimitat el perímetre més danyat.

Vilanova de Bellpuig és la localitat més afectada, però la tempesta també va causar pèrdues en altres municipis de les Garrigues, l'Urgell i el Pla d'Urgell, on la tempesta va ser molt localitzada i els danys, irregulars.
Anar al contingut