Madrid

Les paraules de Felipe González retarden la sortida de Rubalcaba del govern

El vicepresident del govern i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez-Rubalcaba, abandonarà l'executiu de Zapatero abans del 9 de juliol, quan el Comitè Federal del PSOE el proclamarà oficialment candidat a la presidència del govern espanyol. La seva sortida, però, s'allargarà uns dies més del que tenia inicialment previst Zapatero. El cap de l'executiu estudiava la sortida de Rubalcaba per aquest divendres després del Consell de Ministres però justament les paraules de Felipe González recomanant una sortida immediata de l'actual vicepresident han fet que Zapatero canviés d'opinió i allargui la reordenació del govern a la setmana que ve.

Actualitzat
Les recomanacions de Felipe González aconsellant una sortida immediata d'Alfredo Pérez Rubalcaba del govern espanyol han tingut un efecte bumerang. Fonts de la Moncloa han explicat a Catalunya Ràdio que José Luis Rodríguez Zapatero estudiava una crisi de govern per aquest divendres però les paraules de l'expresident recomanant una sortida immediata de Rubalcaba han aturat el pla.

El mateix vicepresident del govern espanyol ha respost a Felipe González que no li calen consells per aturar altres pronunciaments similars.

Finalment, segons fonts de La Moncloa, Rubalcaba abandonarà el govern la setmana que ve, amb només uns dies de diferència amb la seva proclamació com a candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol, un acte que serà el 9 de juliol.

Rubalcaba deixarà amb tota probabilitat tots els càrrecs que ocupa, és a dir, el de vicepresident primer, el de portaveu i el de ministre de l'Interior.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut