Àlex Pujols i Ricard Farré al videoclip de la seva segona cançó "Paraules d'antes"
Les paraules d'"antes" triomfen gràcies al duet "Arribar i Ploure"

Les paraules d'"antes" triomfen gràcies al duet Arribar i Ploure

"Col·lègit", "dingú" o "prèmit": algunes de les paraules que rescata el duet d'Àlex Pujols i Ricard Farré a la seva nova cançó "Paraules d'antes"

Actualitzat
TEMA:
Música

El grup musical Arribar i Ploure ho té clar: vol reivindicar paraules d'anys enrere. Si tornen a estar de moda les "camises estampades, els vinils o la fotografia analògica", per què no tornar al llenguatge dels nostres avis?


Al seu nou senzill "Paraules d'antes", el duet fa servir més de 50 paraules que no són als diccionaris però que s'han fet servir sempre. Hi ha barbarismes, col·loquialismes i arcaismes, i molts encara els reconeixem.

"Ara que està de moda tot allò retro, ha arribat el moment de fer un homenatge al parlar d'abans", expliquen el músic i exbaixista de Txarango Àlex Pujols i l'actor Ricard Farré. Els dos tenen un recorregut dins del món de la interpretació i el teatre, a part d'experiència en l'escena musical.


"Teiatro", "prèmit" o "al tanto"

"Paraules d'antes" és una cançó irònica i còmica, és el seu segon tema, després de "Xof per tu", i està triomfant a les xarxes. El videoclip d'Àlex Pujols i Ricard Farré ha rebut més de 20.000 visualitzacions en tres dies.


I "desde luego" que el duet Arribar i Ploure ha fet una bona recopilació de paraules d'"antes" a la seva cançó d'"estreno". A la cançó reconeixeríem moltes de les paraules que han fet servir les nostres àvies, i que molts catalans encara fan servir avui en dia. Començant pel famós i normalitzat "bueno" i seguint per les ben conegudes "col·lègit", "teiatro", "deport", "dingú", "prèmit" o "llenga".

No s'obliden de fer frases com "menos mal que vaic al tanto com dingú" o "desde luego podé vaic etivocat".

Tot en un videoclip que deixa veure la seva vessant còmica i que recull una estètica peculiar.

ARXIVAT A:
Música Català
Anar al contingut