Madrid

Les operadores de mòbils guanyaran 770 milions d'euros anuals amb les noves tarifes

L'Associació d'Usuaris de Banca, Ausbanc, calcula que amb la pujada de tarifes de demà, les principals operadores de telefonia mòbil de l'Estat guanyaran 770 milions anuals. Segons l'organisme, són els mateixos diners que perdrien amb l'entrada en vigor de la llei que obliga a tarificar per segons i no per minuts com fins ara i que, per tant, prohibeix els arrodoniments. Ausbanc considera provat que Amena, Vodafone i Orange han pactat aquesta pujada de tarifes per fer front a la normativa i que per tant actuen de manera il·legal. L'associació s'ha afegit a la iniciativa del dia sense mòbil aquest dijous, contra aquesta pujada de preus.

Actualitzat
El president d'Ausbanc, Ángel Garay, diu que el Ministeri s'ha deixat enganyar per les operadores. Per això, presentarà requeriments davant del Servei de la Defensa de la Competència, a la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions i també al Ministeri de Sanitat i Consum. 

L'1 de març, dia sense mòbil

Per altra banda, l'Associació de Consum donarà suport a la convocatòria del dia sense mòbil pel pròxim 1 de març, juntament amb deu associacions com el Consell de Consumidors i Usuaris (CCU), la Confederació de Mestresses de Casa Consumidores i Usuaris (CEACCU) i Consumidors en Acció (FACUA).

El portaveu d'Ausbanc, Ángel Garay, ha qualificat de "frau de llei" les noves tarifes de les operadores de telèfons mòbils. Per això, s'ha sumat a la jornada de protesta convocada contra l'alça d'un 25% de l'establiment de trucada anunciat per les tres operadores principals per aquest mateix 1 de març, dia en què entra en vigor la llei de millora de protecció de consumidors, que prohibeix els arrodoniments a l'alça.




Anar al contingut