Iraq

Les ONGs denuncien que a l'Iraq hi ha dos milions d'orfes que malviuen al carrer

Les organitzacions humanitàries denuncien que a l'Iraq hi ha dos milions d'orfes que malviuen als carrers. Hi ha casos de criatures que remenen escombraries perquè tenen la responsabilitat d'alimentar famílies senceres. Són les conseqüències d'una guerra i del terrorisme, que s'ha acabat convertint en el pa de cada dia.

RedaccióActualitzat

Fa 10 anys, l'aliança liderada pels Estats Units va envair l'Iraq. L'operació militar havia de ser ràpida i els aliats no van preveure el nefast impacte que aquella acció tindria per al futur del país. Una dècada després, les organitzacions humanitàries que hi treballen denuncien que a l'Iraq hi ha dos milions d'orfes que malviuen als carrers. Hi ha casos de criatures que remenen escombraries perquè tenen la responsabilitat d'alimentar famílies senceres. Són les conseqüències d'una guerra i del terrorisme, que s'ha acabat convertint en el pa de cada dia.

L'any 2006, l'ONU va calcular que al país hi havia prop de 900.000 orfes. Però la situació s'ha deteriorat molt en els últims temps i les organitzacions no governamentals estimen que aquesta xifra s'ha multiplicat almenys per dos.

Kouria Wounfurat, voluntària pels drets de les dones i les criatures, explica que, "d'acord amb estadístiques no governamentals, hi ha més de dos milions d'orfes a l'Iraq. Molts infants van quedar orfes durant la guerra entre l'Iran i l'Iraq. Més endavant, la caiguda de Saddam Hussein i la invasió dels Estats Units van deixar més criatures sense casa. Ara els terroristes d'Al-Qaeda i els vinculats a altres sectes religioses causen més orfes."

L'Iraq té prop de 32 milions d'habitants, dels quals la meitat tenen menys de 18 anys. El 12% d'aquests menors són orfes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut