El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, amb l'alcalde de Cervera, Joan Santacana, amb representants de centres educatius de la ca…
El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, amb l'alcalde de Cervera, Joan Santacana, amb representants de centres educatius de la capital de la Segarra.

Les obres del nou edifici de l'escola Arnau Berenguer del Palau d'Anglesola començaran al desembre i costaran 3,2 MEUR

Actualitzat

ACN El Palau d'Anglesola - El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha participat aquest divendres, amb l'alcalde del Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell), Francesc Balcells, en l'acte de col·locació de la primera pedra del nou edifici que ampliarà l'escola Arnau Berenguer i on també s'ubicarà la llar d'infants municipal. Actualment, l'escola està ubicada en dos edificis separats i el nou centre es farà en uns terrenys situats al costat de l'edifici de l'avinguda Sant Roc, on hi ha l'alumnat del cicle mitjà i superior de primària. Les obres suposen una inversió de 3,2 milions d'euros, 365.000 dels quals els aportarà el consistori. Està previst que les obres comencin a principis de desembre, per fer la implantació de l'obra durant les vacances de Nadal.

Gonzàlez-Cambray ha dit que la primera pedra del nou edifici de l'escola Arnau Berenguer representa "un compromís, conjuntament amb l'Ajuntament, perquè l'escola sigui una realitat al més aviat possible". "Una nova escola esperada des de fa molts anys i que avui afirmem que serà una realitat", ha assenyalat el conseller d'Educació.

Les obres del nou edifici de l'escola suposaran una inversió de 3,2 milions d'euros, finançats pel Departament i una aportació de 365.000 euros per part del consistori.  Així mateix, l'Ajuntament del Palau d'Anglesola crearà una llar d'infants municipal que s'ubicarà al mateix complex.

L'Escola Arnau Berenguer és un centre d'una línia -excepte a 5è de primària, on hi ha dos grups-, i escolaritza un total de 163 alumnes. Aquest curs 2022-2023, el centre ha estrenat una aula STEAM (ciències, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques) per promoure les vocacions en aquestes competències entre l'alumnat.

Reunió amb les direccions dels centres a Cervera

Prèviament, Gonzàlez-Cambray, acompanyat per l'alcalde de Cervera, Joan Santacana, s'ha reunit amb els directors i directores dels centres educatius de la capital de la Segarra per tal d'exposar els principals reptes del Departament i conèixer les valoracions dels equips directius.

A Cervera hi ha tres escoles públiques on s'imparteix educació infantil, primària i secundària, que són les escoles Jaume Balmes, Mossèn Josep Arquès i Les Savines, i dos instituts públics que fan secundària i batxillerat, l'institut Antoni Torroja i l'institut la Segarra, que també imparteix cicles formatius.

Anar al contingut