Barcelona

Les obres de l'AVE s'han cobrat 11 morts des que van començar a Catalunya

Enrique M. M., l'operari que dilluns va morir a l'estació de Sants mentre treballava a les obres de l'AVE, és l'onzena víctima que es cobra el tren d'alta velocitat en els deu anys que fa que van començar aquestes obres a Catalunya. A Enrique li va caure a sobre la càrrega del camió que manipulava amb un control remot. És la primera víctima en accident laboral del 2007 i la primera a l'estació de Sants des que s'hi van començar a fer les obres de l'AVE. El període més negre d'aquests deu anys van ser els mesos de juliol i agost del 2002, quan van morir quatre operaris, dos a Lleida i dos a Tarragona.

Actualitzat
La primera de les quatre morts va ser el 17 de juliol del 2002, quan un operari de 46 anys va morir a la població de Vinaixa (les Garrigues) en caure des d'una altura de quinze metres. Al cap d'uns dies, el 29 del mateix mes, un altre treballador també va caure d'un viaducte de dotze metres d'altura a Montblanc. El 8 d'agost del mateix any moria la tercera víctima d'aquell estiu, quan a un operari de 35 anys se li va bolcar la màquina "dumper" que manipulava i li va perforar el pulmó al Catllar (Tarragonès). L'estiu fatídic es va tancar el 26 d'agost amb la mort d'un home de 48 anys en donar-se un cop amb una biga de la marquesina de l'estació de Renfe de Lleida.

De la mateixa marquesina en va caure un jove de vint anys el 6 de maig del 2003; a més, el 23 de setembre del 2004 dos accidents van provocar dues morts, una a Castellbisbal (Vallès Occidental) per un atropellament i una altra a Subirats (Alt Penedès) en quedar un operari sepultat sota una gran roca.

El 3 de setembre del 2005 un treballador de trenta anys va morir a l'Hospitalet de Llobregat a causa del fort cop que li va clavar un tub d'acer de grans dimensions en caure-li a sobre. El 15 de març del 2006 un treballador va caure des d'un desnivell de 8 metres a Santa Coloma de Cervelló (Baix Llobregat), i al cap d'un mes, el 22 d'abril, un altre operari es va electrocutar a la Jonquera, l'única víctima a les comarques gironines, ja que és on més tard han començat les obres de l'AVE.

A més de totes aquestes morts en accidents laborals, el 14 de setembre del 2006 uns lladres van matar el vigilant de les obres de Castellet i la Gornal (Alt Penedès) i es van endur quatre bobines de cable de coure.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut