Barcelona

Les obres de l'AVE provoquen tres esvorancs en una setmana al mateix punt

Les obres de construcció de la línia de l'AVE a l'altura de l'Hospitalet de Llobregat han causat tres esvorancs en una setmana. Aquest dilluns l'esllavissada d'uns 20 metres cúbics de terra ha provocat retards i talls a cinc línies de rodalies, si bé la situació, a hores d'ara, ja està normalitzada. Des del Ministeri de Foment han atribuït els esvorancs a les pluges i a la mateixa estructura del terreny. Tot i això, el número 2 del Ministeri, Víctor Morlán, ha assegurat que demanaran responsabilitats a la constructora. En un to menys combatiu, la ministra, Magdalena Álvarez, ha dit des de Màlaga que l'empresa s'ha disculpat i "ha assumit la seva responsabilitat".

Actualitzat
El servei de rodalies ha quedat normalitzat a la una del migdia, després d'un altre matí de retards a les línies C1, C2, C4, C7 i C10. A més, a la C3 un tren ha quedat aturat una hora i mitja, i a la tarda un tram s'ha hagut de cobrir amb autocars durant dues hores per un atropellament.

L'origen de la majoria d'incidències ha estat l'esllavissada a l'altura de Bellvitge, que ha deixat via única entre Sants i Bellvitge des de dos quarts de 8 del matí fins a les 12 del migdia.
Després de la reunió del Centre de Coordinació d'Operacions Ferroviàries Barcelona 2007, el CECOF, el secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, ha explicat que s'està revisant un tram d'un quilòmetre a Bellvitge, que és on hi ha hagut les incidències. L'objectiu és comprovar si hi ha més filtracions i segellar-les amb formigó o buscar una fórmula química que permeti solidificar el terreny.

Morlán ha atribuït els esvorancs a les pluges i a la configuració del terreny. També ha dit que la seguretat dels passatgers "està totalment garantida".

De la seva banda, la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ha assegurat que l'empresa "s'ha disculpat i ha assumit la seva responsabilitat" i ha vist "lògic" que passin aquest tipus de coses, tenint en compte la magnitud de les obres.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut