Les obres de la Sagrada Família, aturades fins a finals d'any per la caiguda d'ingressos

Sense els diners generats pels visitants, la junta del temple no veu viable continuar la reconstrucció i ha fet un ERTO al 40% de la plantilla

Actualitzat

Les obres de la Sagrada Família no es reprendran, com a mínim, fins a finals d'any. Sense els ingressos dels visitants, la junta del temple no veu viable continuar les tasques de construcció, ni tan sols quan acabi la desescalada, a finals de juny. Les obres es mantindran aturades, almenys, durant vuit o nou mesos.

Són les previsions dels responsables de la junta del temple, que no volen arriscar-se a enganxar-se els dits econòmicament i estan redissenyant uns pressupostos que, necessàriament, depenen dels ingressos que aporten les persones que visiten la Sagrada Família.

 

Encara que el temple reobri abans de l'estiu, l'aforament estarà limitat i l'afluència de turistes no s'acostarà, ni de bon tros, als 4,5 milions de persones que visitaven cada any l'obra més coneguda d'Antoni Gaudí.

Davant d'això, els responsables de la Sagrada Família creuen que cal garantir un nombre estable de visitants abans de reprendre les obres.

 

Vista de Barcelona des del Paral·lel, amb la Sagrada Família al fons
Vista de Barcelona des del Paral·lel, amb la Sagrada Família al fons (ACN / Blanca Blay)

 

ERTO al 40% de la plantilla

La Sagrada Família ha fet un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) al 40% de la plantilla i està cobrint econòmicament la part del sou que no cobreix el subsidi.

L'aturada forçosa de les obres del temple arriba quan falten pocs mesos per al desè aniversari de la dedicació del temple per part del papa Benet XVI. Va ser el moment en què la Sagrada Família va transcendir fronteres i va començar el seu avanç cap al 2026, la data prevista per a la finalització de les obres. Una previsió que no comptava amb els efectes del tsunami del coronavirus.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Sagrada FamíliaCoronavirus Estat d'alarma
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut