Viladecavalls

Les negociacions de l'ERO de Sony començaran després de Nadal

Sony i els sindicats han acordat que les negociacions de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) començaran després de les vacances de Nadal, en concret, el 7 de gener. L'ERO que ha presentat la multinacional japonesa preveu acomiadar 275 treballadors de la planta de Viladecavalls, al Vallès Occidental. El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha expressat el seu disgust pel comportament de la companyia i ha remarcat, en un clar missatge a la direcció, que cap empresa rebrà ajudes si destrueix llocs de treball.

Actualitzat
L'empresa presenta l'ERO al·legant raons organitzatives i productives, però no econòmiques, perquè Sony Espanya té beneficis en aquest moment, segons han puntualitzat fonts sindicals.

El comitè d'empresa rebutja taxativament la retallada de la plantilla que, a més a més, s'acompanya d'una congelació dels salaris de la resta de la plantilla. Per manifestar la seva indignació, el comitè d'empresa prepara un calendari de mobilitzacions per després de les festes de nadal.

Sony va anunciar l'acomiadament de 275 treballadors després de la visita del president de la Generalitat, José Montilla, al Japó la setmana passada per garantir la continuïtat d'aquesta empresa i d'altres a Catalunya, i després de cinc mesos de negociacions amb els treballadors.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut