Washignton

Les Nacions Unides demanen a Rússia i Geòrgia que permetin atendre els milers de desplaçats pel conflicte

L'Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Refugiats, l'ACNUR, ha demanat a Rússia i Geòrgia que respectin els principis humanitaris i obrin dos corredors per poder atendre els 100.000 desplaçats que ha deixat el conflicte. A través d'un comunicat, l'ACNUR diu que "és necessari que les agències humanitàries puguin accedir als afectats i desplaçats i que els que estan atrapats en àrees de conflicte en puguin sortir". Els bombardejos aeris de les darreres hores han perjudicat l'arribada d'ajuda humanitària a la població afectada. Durant el cap de setmana el Programa Mundial d'Aliments de l'ONU ha pogut fer arribar menjar i aigua a 1.900 desplaçats a Tbilisi i espera poder distribuir més recursos en les pròximes hores.

Actualitzat

La zona de més difícil accés per les agències humanitàries és Ossètia del Sud. Tant les Nacions Unides com la Creu Roja fa dies que reclamen la creació d'un corredor lliure de violència a través del qual puguin fer arribar queviures als afectats, però de moment no han obtingut resposta. Responsables de Nacions Unides i de la Creu Roja han explicat que tenen accés a Geòrgia i Ossètia del Nord, però no a Ossètia del Sud. De fet, Creu Roja ha informat que en les pròximes hores arribarà un carregament de 16 tones de material mèdic a Tblisi per poder atendre els afectats.

La Creu Roja també ha demanat a Rússia i Geòrgia que els deixin veure els respectius detinguts, una petició a la qual només ha respost el segon país. Membres d'aquesta organització humanitària han pogut veure dos pilots russos capturats pels georgians que "estan bé" i han pogut enviar missatges a la seva família. La Creu Roja ha demanat a la comunitat internacional 7,4 milions de dòlars per poder atendre 50.000 víctimes del conflicte.

 

Anar al contingut