Barcelona

Les morts a les carreteres catalanes baixen un 9% durant el 2008

El Servei Català de Trànsit ha informat que, entre el mes de gener i aquest dissabte, les morts en accident de trànsit a les carreteres catalanes ha disminuït en un 9,1% respecte al mateix període de l'any passat. Amb aquestes xifres, Catalunya s'apropa a l'objectiu marcat per la Unió Europea per al 2011 de reduir en un 50% el nombre de víctimes mortals que es van produir l'any 2000. Amb motiu de la celebració aquest dilluns del Dia Europeu de la Seguretat Viària, s'ha fet una crida als conductors perquè extremin la prudència al volant.

Actualitzat

El Servei Català del Trànsit ha informat que, del començament d'any ençà, un total de 241 persones han mort en 211 accidents de trànsit a les vies interurbanes de Catalunya, mentre que l'any passat en el mateix període van morir 265 persones en 232 sinistres.

Pel que fa a les vies urbanes, però, les xifres s'han mantingut similars i mentre els morts en accidents de carretera han baixat un 47,8% entre l'any 2000 i el 2007, els morts als carrers només ha baixat un 21,3% en els últims anys.

Amb motiu del Dia Europeu de la Seguretat Viària, el Servei Català del Trànsit vol recordar que la lluita contra la sinistralitat de trànsit és una responsabilitat compartida de tots i fa una crida als conductors perquè extremin la prudència i no abaixin la guàrdia.

 

Anar al contingut