Les monges clarisses de Balaguer cusen vestits de torero per mantenir el convent

És una feina meticulosa i detallista, molt valorada pels professionals que s'hi dediquen

Àlex OróActualitzat

Cada matí, després d'assistir a missa, les nou monges clarisses del convent de Balaguer es posen a cosir. Fan una feina molt especialitzada: elaboren algunes peces per a vestits de torero.

Amb molta cura i paciència cusen muscleres i els brodats daurats de les "taleguillas", les malles que porten els matadors de toros.

"Comencem pel que és més senzill, que és folrar unes boletes de plàstic amb fil de seda d'or. Després posem els lluentons i els canonets a les peces que ens envien amb el cordó posat. N'hi ha de mat i de brillant."

Una de les feines més complicades és fer els "alamares" que s'utilitzen per guarnir les jaquetes.

 

Ara estan cosint un vestit que és un encàrrec d'una sastreria de Sevilla. El seu responsable, Enrique Vera, afirma que els toreros aprecien més els vestits cosits per monges.

"Quan un és creient, tenir aquestes mans més properes a la fe tranquil·litza molt. Dona sensació de benestar."

Les clarisses han de treballar per mantenir el convent. Però no els va bé qualsevol tipus de feina. Han de conciliar-la amb la vida contemplativa, com explica la mare de les clarisses, María Victoria Treviño:

"No sortim, no anem al teatre, ni al ball, ni enlloc. I, és clar, a les germanes no se'ls ha de posar una feina rutinària, monòtona. Ha de ser creativa, que les ajudi, que les renovi cada dia, que els doni il·lusió."

 

Una de les il·lusions que han començat no fa gaire ha estat obrir un compte a Instagram @clarisasbalaguer. En aquesta xarxa les monges expliquen el seu dia a dia amb fotografies i vídeos.

 

 

ARXIVAT A:
Religió
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut