Anar a la navegació principal
L'orca Ulisses a l'aquari del Zoo de Barcelona
L'orca Ulisses a l'aquari del Zoo de Barcelona

Les millors innocentades de TV3: de l'orca Ulisses vivint al Port Olímpic als Jocs del 96

Una selecció de les bromes que ha difós Televisió de Catalunya pels Sants Innocents

RedaccióActualitzat

Penjar llufes i gastar bromes són tradicions del 28 de desembre, dia dels Sants Innocents, que segurament no viuen el seu millor moment.

Fa uns anys, la gent estava atenta als mitjans de comunicació per saber quina era la innocentada que intentaven fer passar per notícia.

La primera, una ampliació del litoral català

A TV3 se'n van fer algunes de sonades. L'any 1984, la primera innocentada de TV3 es feia ressò d'un pla de la Generalitat per ampliar tota la costa de Catalunya entre 5 i 10 quilòmetres.

 

Una solució imaginativa contra els embussos

El 1989, la informació parlava d'una targeta informatitzada intel·ligent que es presentava com la solució als embussos de trànsit a Barcelona els dies de festa.  

Trucant a un número de telèfon es podia concertar l'hora i l'itinerari de sortida de la ciutat i així s'evitava patir cues els caps de setmana conflictius. El periodista de TV3 Lluís Miquel García era un dels conductors que no veia de bon ull la mesura.

 

Un televisor que anava amb butà

Una altra broma que va enredar molts teleespectadors va ser el telebut, un televisor que funcionava gràcies al gas butà. Corria l'any 1986 quan el Palau Robert de Barcelona es va omplir de persones que esperaven amb impaciència les explicacions del suposat científic Josep Mestres.

 

Quatre dies per tornar el NIF

Una altra innocentada d'impacte va ser la del 1990. Deia que les targetes del NIF, el número d'identificació fiscal, s'havien de retornar a l'Estat i que calia fer-ho amb urgència, abans del 31 de desembre, és a dir, 4 dies més enllà.

Qui no complís aquesta obligació seria sancionat administrativament. La centraleta de TV3 es va col·lapsar de trucades de ciutadans angoixats per aquesta notícia. En el vídeo, feia una aparició estel·lar el periodista de la casa Enric Oller.

 

 

L'orca Ulisses, traslladada al Port Olímpic

La protagonista de la innocentada de l'any 1992 era l'orca Ulisses, que, segons s'explicava a la notícia, ara vivia al Port Olímpic de Barcelona.

Molts curiosos es van acostar a la platja barcelonina per comprovar si era cert i es van trobar que només en podien veure l'aleta dorsal.

 

A més d'aquesta innocentada, els mitjans de comunicació en van publicar d'altres que tenien com a protagonistes Lady Di i la suposada compra d'una masia a l'Empordà o la mili obligatòria per a les dones.

 

Lech Walesa, de viatge a Barcelona

El 1993, TV3 va informar d'un viatge privat del president de Polònia, Lech Walesa, a Barcelona.

Suposadament, venia a la capital catalana a operar-se de l'esquena. En realitat, es tractava del Màgic Andreu, que, caracteritzat de Walesa, feia veure que arribava a la ciutat per passar una revisió mèdica.

En una informació posterior, el "Telenotícies" aclaria que l'operació, finalment, no era necessària.

 

Atlanta cedeix els Jocs del 96 a Barcelona

El retorn dels Jocs Olímpics a Barcelona va ser el tema de la innocentada de TV3 el 1996.

Atlanta, que era la seu escollida, hi renunciava per qüestions de pressupost i plantejava aprofitar les instal·lacions de la competició del 1992, com explicava el corresponsal de Televisió de Catalunya, Joan Nogués.

 

Fins i tot Pasqual Maragall, alcalde de Barcelona a l'època, es va prestar a la broma.

 

Pallejà es ven l'edifici històric de l'Ajuntament

TV3 es va fer ressò, el 1995, de la idea del govern municipal de Pallejà de vendre la seu de l'Ajuntament per pal·liar els problemes econòmics de l'executiu.

Era una innocentada que va sorgir d'un grup de veïns i que va comptar amb la complicitat de l'alcalde.

 

Innocentades de la secció del Temps

Més recentment, la secció del Temps ha contribuït a l'imaginari d'aquesta jornada amb innocentades com el trasllat de la secció al Turó de l'Home, la selecció d'Eloi Cordomí per part de la NASA com a candidat per anar a l'Estació Espacial Internacional o el salt de Gemma Puig a la sèrie "Com si fos ahir".

ARXIVAT A:
Mitjans de comunicació
Anar al contingut
El més vist de TV3

* Dades de les últimes 48h