"Contra vent i marea", tercer premi en la categoria de Gran Angular, captada a Heron Island, Queensland, Australia (Hannah Le Leu)

Les millors fotos subaquàtiques del món, als premis Ocean Art Underwater

Fotògrafs d'arreu mostren la bellesa d'un món desconegut i també denuncien el mal de la petjada humana

Actualitzat

Les tres quartes parts d'aquest planeta que anomenem Terra estan cobertes d'aigua, d'oceans, mars, llacs i rius. Fotògrafs de tot el món ens mostren els secrets subaquàtics: sorprenent, fascinant i desconegut.

Poques vegades podem veure la bellesa del que s'amaga sota les aigües, de la vida amb tant de detall i d'espècies que semblen sortides d'una història de ciència-ficció.

Aquestes són algunes de les imatges subaquàtiques guanyadores de l'Ocean Art Underwater Photo. En la desena edició d'aquest concurs, que vol servir per difondre a través de la fotografia la consciència i la conservació dels oceans, es van lliurar 35.000 dòlars en premis, en diverses categories, que aquest any va incloure la de fotografia en blanc i negre.

Aquesta és una mostra d'aquestes imatges i de les històries que hi ha al darrere:

El fotògraf, que buscava en una immersió nocturna els famosos taurons Epaulette Walking, queda atrapat pels colors lluents d'un blènnid a punt de menjar plàncton. Primer premi en la categoria Macro.

"L'àpat ràpid d'un blènnid". Raja Ampat, Indonèsia.( Nigel Motyer)

Aquest retrat d'un cavallet de mar espinós ha rebut una menció d'honor.

"Cavallet de mar". Retrat captat en una immersió a poca profunditat a Biograd na Moru, Croàcia. (Michal Štros)

Una forcadella obre la boca mostrant les brànquies internes. L'exemplar llueix els colors vívids típics de l'època d'aparellament. És el primer premi en la categoria de Retrat.

"Joker". Argentarola Rock, Itàlia.(Paolo Bausani)

Centenars de mísids es mouen junts com si fossin un eixam d'abelles. El fotògraf explica que mai havia vist tantes gambetes plegades i que el repte va ser enfocar-les, perquè no feien ni 3 mil·límetres. És el primer premi en la categoria de Compact Macro.

"Party time". Badia de Makadi, Egipte (Kathrin Landgraf-Kluge)

Un mascle de "Pandaka pygmaea" vigila els ous fertilitzats. S'està sota una esponja negra. És el segon premi en la categoria de Comportament marí.

"Vetllant els ous".  Anilao, les Filipines (Julian Hsu)

El fotògraf espanyol Eduardo Acevedo, anteriorment guardonat en aquest concurs, ha captat un grup de caps d'olla negres reflectits en les aigües entre Tenerife i La Gomera. És el primer premi en la categoria de Gran Angular.

"Família" Los Gigantes, illes Canàries. (Eduardo Acevedo)

Un peix gat a punt de sortir a la superfície entre els nenúfars en un estany. El fotògraf amb la intenció de captar els nenúfars es va fixar en el petit bagre o peix gat que volia treure el cap. Aquesta imatge té el tercer premi en la categoria de Compact Gran Angular.

"Un peix gat amb flors". Leipzig, Alemanya (Enrico Somogyi)

Un peix trípode desplega completament les membranes, amb què imita una medusa i es camufla dels depredadors. Normalment les té amagades o no les obre de forma simètrica. Segon premi en la categoria Blackwater.

"Esclat de bellesa". Palm Beach, Florida, els Estats Units. (Steven Kovacs)

Una femella de cavallets de mar transfereix els ous al mascle després d'un ritual en què sembla que ballin. Un moment difícil d'observar en el seu apogeu. És el primer premi en la categoria Compact de comportament animal.

"Parella de cavallets de mar". Rye Pier, Victòria, Austràlia ( PT Hirschfield )

Un peix cinta fistonat, fotografiat en una immersió nocturna, sembla que perdia amb les seves llargues aletes els límits del propi cos. Tercer premi en la categoria Macro.

"El peix misteriós". Badia Balayan, Indonèsia (Magnus Lundgren)

No totes les fotografies del concurs estan plenes de bellesa. Algunes denuncien el mal que la contaminació i la poca consciència dels humans està fent a tot el que viu sota les aigües.

El fotògraf se sorprèn en veure com un petit peix llangardaix confon una burilla de cigarreta amb un peix per menjar.

"Pausa per fumar". Blue Heron Bridge, Florida, USA(Steven Kovacs)

 

ARXIVAT A:
Fotografia ArtMedi ambient
Anar al contingut