Les millors fotografies gastronòmiques de l'any
"Cauldron Noodles" foto de Jianhui Liao, premi millor fotografia gastronòmica de l'any

Les millors fotografies gastronòmiques de l'any

Els fideus de calder, una fotografia feta prop de Pequín guanya el premi a millor fotografia del 2019

Xevi MiróActualitzat

Prop de Pequín, cada any, els habitants de Shexian es vesteixen amb la roba dels seus avantpassats i celebren el naixement de Nüwa, la deessa mare de la seva mitologia. Quan arriba el migdia, es reparteixen grans bols de fideus que es menjaran. Aquesta foto es diu "Fideus de calder" i és la millor foto de l'any sobre menjar segons els "Food Photography of the Year", un premi anual en què es premia les millors fotografies amb temàtica gastronòmica dividides en 27 categories diferents.

L'autor és en Jianhui Liao, un fotògraf xinès que ha guanyat el premi dins la categoria "Menjar per celebrar" i també s'ha fet amb el primer premi sobre totes les altres fotos. S'havien presentat 9.000 fotos de 77 països diferents.

En un moment en què les fotos de menjar formen part d'una de les temàtiques més habituals a les xarxes, els Food Photography of the Year fa 8 anys que busquen les millors fotografies amb temàtica gastronòmica. Dins de les categories, no hi podia faltar la de fotos fetes amb el mòbil.

Aquesta fotografia es diu "Sorry That" i l'autora és Barbara Ebner, d'Àustria. Ha guanyat una menció especial a la categoria fotografies fetes amb el mòbil.

 

 

Moltes de les fotos guanyadores han estat fetes a l'Àsia, amb productes frescos, parades de menjar a la ciutat i treballs del camp relacionats amb la collita o la cura dels animals.

Dins la categoria "Portant la collita a casa", el fotògraf Kazi Mushfiq ha guanyat el primer premi amb la fotografia "Collint l'or". En aquesta fotografia es veuen camperols de Bangladesh recollint l'arròs, que segons el fotògraf "és or per a ells".

 

Barcelona ha sortit fotografiada gràcies a les parades de peix de la Boqueria. Aquesta foto feta per Howard Shooter ha guanyat una menció especial dins la categoria "Menjar en venda" on es veuen diferents parades de mercat i "foodtrucks" d'arreu del món.

 

 

Dins d'aquesta mateixa categoria, la de "menjar en venda", el primer premi ha estat per aquesta foto feta per Elise Humphrey, fotògrafa anglesa. En ella es veu una noia en una parada de mercat a Yogyakarta, Indonèsia, durant el ramadà. La noia sap que tot aquest menjar està prohibit per la seva religió en aquest moment i no li queda cap altra opció que "somniar en el proper àpat".


Nando Esteva, un fotògraf mallorquí, ha quedat entre els finalistes gràcies a una de les fotos de la sèrie "Paint it Black" , guanyador d'altres premis com ara els premis de la fotografia professional espanyola, els Lux 2018.

 

 

A la categoria de fotografia publicitària, l'Italià Cosimo Barletta ha guanyat el primer premi gràcies a aquesta foto amb un pop vermell al plat. Segons el mateix fotògraf, la idea era la d'evocar el "kraken", el pop gegant fictici que segons les llegendes noruegues sortia a la superfície per a menjar mariners i enfonsar vaixells.

 

La fotografia dedicada als vins té tres categories, una per als llocs que fan vi, una altra per a la gent i una tercera sobre els productes. D'entre les tres categories s'ha escollit la millor fotografia de vins, on es veu un treballador del celler de Domaine Faiveley, de la Borgonya francesa netejant l'espai. La fotografia està feta per John Wyand, un fotògraf especialitzat en vins.

 

 

El "menjar al camp" també té una categoria pròpia i, en aquest cas, el primer premi ha estat per a la fotografia d'Andrew Newey, un fotògraf britànic que va retratar un camp de carabasses en un matí emboirat, una fotografia que evoca la nit de Halloween.  

 

També hi ha una categoria dedicada a l'"street food" una de les altres grans tendències gastronòmiques dels darrers anys. En aquesta categoria ha guanyat Debdatta Chakraborty, un fotògraf que es defineix com a "amateur" i que també ha rebut el tercer lloc per "Menjar per vendre" i "Menjar i família"

 

Una altra categoria és la que s'ha dedicat a les tècniques i fotografies més innovadores i experimentals. El també britànic Paul Steven ha guanyat el segon premi per aquesta fotografia del morro d'una vaca amb un fil de bava.

 

 

Aquest mateix fotògraf, també ha guanyat el segon premi dins la categoria "Pink Lady, Apple a Day", la categoria de la principal marca que esponsoritza tot el concurs. Pink Lady és una marca de pomes resultant d'un creuament entre la poma Lady Williams i la Golden Delicious.

 

 

ARXIVAT A:
Gastronomia
Anar al contingut