Madrid

Les matriculacions de cotxes creixen un 18,6% fins a mitjans de juny

Les matriculacions de turismes particulars han crescut un 18,6% en el que portem de juny, segons dades de l'Associació Nacional de Fabricants d'Automòbils i Camions. Si aquesta tendència a l'alça s'allarga fins a finals de mes, seria el primer increment després de 31 mesos de caigudes. En plena crisi, un dels sectors més castigats, l'automobilístic, ha valorat molt positivament aquesta dada, que apunta cap a la recuperació després que el mes passat es posés en marxa el pla d'ajudes directes a la compra. En total s'han venut 40.278 vehicles, segons ha fet públic l'ANFAC.

Actualitzat
Els efectes del Pla 2000E d'ajudes directes a la compra de cotxes començarien a notar-se. Segons l'ANFAC les dades de compra de cotxes de particulars, sense comptar la flota comercial, s'ha reactivat. Aquestes compres, que suposen tres de cada quatre matriculacions en el mercat espanyol, han augmentat en el que portem de juny un 18,6%.

Pel que fa al mercat total de turismes, en el que portem de mes, afronta un retrocés d'un 4%, molt per sota del que s'havia registrat fins ara, amb dades que parlaven d'una caiguda entre el 30% i el 40%. Fins ara s'han matriculat 64.308 unitats.

A més, el mes de juny, tradicionalment el segon millor mes de l'any pel que fa a vendes de turismes, apunta que acabarà amb unes 100.000 matriculacions, cosa que suposaria tornar a registres que no s'aconseguien des del juliol de l'any passat.
Anar al contingut